Ο Δήμος Αρταίων με 15 θέσεις στην προκήρυξη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Εγκρίθηκαν τα μέτρα ανακούφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε μέσα στον Απρίλιο να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κάλυψη των 2.909 θέσεων για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στην λίστα των 278 δήμων εντάσσεται και ο Δήμος Αρταίων που θα προσλάβει 15 μονίμους υπάλληλους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που διαθέτει για όλες τις Δημοτικές Ενότητες ο Δήμος Αρταίων και απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, άτομα που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι 15 θέσεις που προκηρύσσονται για τον Δήμο Αρταίων είναι οι εξής:
Μία θέση ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών, μία θέση ΠΕ Κοινωνιολόγων, τρεις θέσεις ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, πέντε θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, πέντε θέσεις ΥΕ οικογενειακών Βοηθών.

Εγκρίθηκαν τα μέτρα ανακούφισης 
Μία σειρά μέτρων ανακούφισης και στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών του Δήμου Αρταίων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση.
«Οι ρυθμίσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες και είναι καθήκον μας να συνδράμουμε στην ελάφρυνση και στην βιωσιμότητα των Τοπικών μας Επιχειρήσεων. Παραμένουμε δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους αλλά και σε όλους τους δημότες μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και προχωράμε σε μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί » ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τα μέτρα που προτάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τα εξής:
•Απαλλαγή των τροφείων σε βρεφονηπιακούς, και παιδικούς σταθμούς, αλλά και διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου
•Απαλλαγή δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).
•Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
•Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.
•Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων των καταστημάτων (0,5%).
•Από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.