Ο Δήμος Ιωαννιτών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου), ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Μαρούτσειο), διοργάνωσε μια ποδηλατάδα στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Η ποδηλατική αυτή διαδρομή αποτέλεσε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και αναψυχής, καθώς και την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θωμάς Γιωτίτσας, που συμμετείχε στη δράση, σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή ποδηλατάδα γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Mobility for EU, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς εταίρους. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα προωθούμε δράσεις μικροκινητικότητας και σχεδιάζουμε μια πόλη πιο φιλική προς τον πολίτη. Το μήνυμα είναι σαφές: Θέλουμε περισσότερο ποδήλατο στην καθημερινότητά μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός νέου, σύγχρονου ποδηλατόδρομου στο παραλίμνιο μέτωπο της πόλης, με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας. Ο ποδηλατόδρομος, για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των μελετών, θα ξεκινά από το πρώτο γεφυράκι της λίμνης και θα καταλήγει στον χώρο του παλιού Κύκνου. Η νέα διαδρομή θα συνοδεύεται από παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης, μεταξύ των οποίων και η μετατροπή της οδού Καρόλου Παπούλια με το κλείσιμο μίας λωρίδας κυκλοφορίας και τη δημιουργία μιας διαδρομής με πράσινο και αστικό εξοπλισμό.

Τέλος ο κ. Γιωτίτσας ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τον νέο κανονισμό λειτουργίας των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ο οποίος πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Μετά την έγκρισή του, θα τεθούν άμεσα σε κυκλοφορία 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα, μέσω σταθμών που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη.