Ο Δημήτρης Βαρέλης για την Σχολή Μουσικών Σπουδών Άρτας

«Κάλλιον προλαμβάνειν παρά του θεραπεύειν»

Το θέμα με την Σχολή Μουσικών Σπουδών Άρτας, σχολιάζει με ανάρτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, στην οποία σημειώνει: «Παρακολουθώντας την συζήτηση για την σχολή μουσικών σπουδών. Θέλω να πω και εγώ ότι επιθυμία όλων είναι η συνέχιση λειτουργία της στην Άρτα.

Αλλά όμως φτάνει η ευχή όταν από την όλη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις υποδομές και την εν γένει λειτουργία των περιφερειακών σχολών.
Και εδώ πρέπει να εστιάσουμε και να αφήσουμε τα φοβικά σύνδρομα 《ότι θα μας πάρουν τις σχολές και γενικά θα μας εξαφανίσουν οι Γιαννιώτες!!!》αλλά να φροντίσουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολών και αυτό προϋποθέτει συζήτηση με τους υπεύθυνους των σχολών αυτών. Αυτό δεν χρειάζεται να γίνεται με δημόσιες συζητήσεις αλλά με οργάνωση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Βέβαια την ευθύνη βασικά την έχει το κεντρικό κράτος και αυτό γιατί δεν έχει διαχρονικά ένα σταθερό σχέδιο διάρθρωσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά κάθε φορά θέλοντας να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών ιδρύει σχολές η μια κυβέρνηση και έρχεται η άλλη και αλλάζει τα δεδομένα. Αλλά και πέραν αυτού ιδρύει σχολές χωρίς να έχει εξασφαλίσει την εύρυθμη και διαρκή λειτουργία τους.

Δυστυχώς πάντα αυτό το εφήμερο για την εξασφάλιση του σήμερα και αυτό γίνεται σε όλους τους βασικούς πυλώνες του στενού κράτους (ασφαλείας, υγείας παιδείας). Καταλήγοντας εμείς θα πρέπει άμεσα να δούμε τα προβλήματα όλων των δομών που υπάρχουν στην περιοχή μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Αυτό θα πει κάλλιον προλαμβάνειν παρά του θεραπεύειν».