Ο Εμπορικός Σύλλογος σπάει την παράδοση για το καλοκαιρινό πενθήμερο

Tα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τα Σάββατα Ιούλιο και Αύγουστο

Στον αέρα και ο διαγωνισμός για το μεγάλο OPEN MALL

Παρελθόν αποτελεί το καλοκαιρινό πενθήμερο της αγοράς στη πόλη της Άρτας καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τα Σάββατα Ιούλιο και Αύγουστο. Πρόκειται για ανατροπή μιας παράδοσης ετών, που όμως εδώ και χρόνια αποτελούσε και σημείο τριβής μεταξύ των εμπόρων, αφού κάποιοι ήθελαν ανοικτά τα καταστήματα και τα Σάββατα του καλοκαιριού. Τελικά αυτή η τάση έγινε πλειοψηφική και στην προχθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τα Σάββατα Ιούλιο και Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 πραγματοποίησε την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του για το 2023 .Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, τα μέλη ενημερώθηκαν
• Για τα πεπραγμένα του συλλόγου για το 2022
• Για την πορεία open mall .
• Για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες .
• Για τα ωράρια και τις νέες νομοθεσίες
• Τέλος ένα από τα θέματα ήταν το καλοκαιρινό πενθήμερο, για το οποίο έγινε ψηφοφορία και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τα Σάββατα Ιούλιο & Αύγουστο. .
ΑΡΑ-επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου- τα ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ στην ΑΡΤΑ για τα ΣΑΒΒΑΤΑ του ΙΟΥΛΙΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ με το ΩΡΑΡΙΟ που ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
Το ΔΣ εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΓΣ θα διαφημίσει σε ΜΜΕ το άνοιγμα των καταστημάτων .
Επίσης έχουμε έρθει σε επαφή με το αστικό Κτελ , το οποίο θα διατηρήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων για τα Σάββατα Ιουλίου & Αυγούστου.

Τέλος περιμένουμε όλους τους φορείς Περιφέρεια, Δήμους , Επιμελητήριο (που τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπέρμαχοι του ανοίγματος ) να κάνουν ενέργειες , έτσι ώστε να προσελκύσουμε κόσμο τα Σάββατα του Ιουλίου και Αύγουστου.
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να δίνετε αίμα γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη!!!!
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ».

Ο διαγωνισμός για το OPEN MALL
Εν τω μεταξύ –σύμφωνα με δημοσίευμα στο ypodomes.com -Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το έργο “Ανάπλαση και ανάδειξη του κεντρικού ιστού της πόλης της Άρτας – Υποέργο 1: Ανάπλαση κεντρικού πυρήνα της πόλης της Άρτας”.
Συγκεκριμένα πρόκειται για το δεύτερο στάδιο του OPEN MALL, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9,3 εκ. ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης είναι 15 μήνες.
Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι ο Δήμος Αρταίων, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 03/08/2023 και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 04/08/2023.

Ταυτότητα του έργου
Το συνολικό έργο της περιοχής μελέτης, περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης των κοινοχρήστων χώρων του κεντρικού πυρήνα της πόλης στην Άρτα και τον επανασχεδιασμό του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση της υποδομής των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων και αστικού εξοπλισμού.