«Ο θετικός απολογισμός της διετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»

*του Νίκου Σπύρου

Έχουμε αισίως διανύσει δύο χρόνια από την 7η Ιουλίου του 2019, την ημέρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Συμπληρώνονται πλέον δύο παραγωγικά χρόνια αποτελεσματικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κάτω μάλιστα από αναμφίβολα αντίξοες συγκυρίες. Και όμως εμείς παρά τις όποιες δυσκολίες τα καταφέραμε! Αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία το σύνολο των προκλήσεων ενώ παράλληλα θέσαμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Αφήσαμε το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν και εδραιώσαμε τις βάσεις για ένα ευοίωνο και φωτεινό μέλλον για την Ελλάδα μας. Ακριβώς δηλαδή αυτό που της αξίζει!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε επιτυχώς να αντισταθμίσει όλα τα δεινά με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη μέσα από μια δέσμη μέτρων στήριξης για όλους, από τους συνταξιούχους μέχρι και τους άνεργους. Κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να απορροφήσει όλους τους οικονομικούς κραδασμούς ενισχύοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γιατί τα δύσκολα είναι για τους ικανούς και αυτό απέδειξε η ελληνική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθιστώντας το κράτος τρόπο τινά καθολικό εργοδότη χορήγησε επιδόματα σε όλους, ανέστειλε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις. Μερίμνησε για το σύνολο των πολιτών, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η συνετή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αλλά και των οικονομικών συνεπειών που αυτή επέφερε επιβεβαιώνεται με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που αποπνέει πλέον η Ελλάδα ως χώρα. Τα πρωτόγνωρα χαμηλά επιτόκια σε ελληνικούς τίτλους και οι μεγάλες ξένες επενδύσεις, όπως αυτή της Microsoft, της Volkswagen στην Αστυπάλαια και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ακλόνητες αποδείξεις ότι σταθήκαμε επάξια στο ύψος των περιστάσεων.
Η Ελλάδα δεν «πάγωσε» την ανοδική της πορεία και ανάπτυξη, αντιθέτως δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί ολοένα και περισσότερα κίνητρα για προχωρημένες ξένες επενδύσεις. «Ξεπαγώσαμε» έργα και δρομολογήσαμε αρκετά νέα έχοντας εξασφαλίσει πρώτα τη χρηματοδότησή τους και έπειτα τον αναπτυξιακό προσανατολισμό τους.

Επιπλέον εξασφαλίσαμε κονδύλια για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνδυάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης, πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού, με το νέο ΕΣΠΑ.
Αλλά και οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές καθώς και η επιθετική πολιτική της Τουρκία αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαφυλάσσοντας συγχρόνως τα συμφέροντα της χώρας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε πως δεν κάνει καμία έκπτωση στα κυριαρχικά της δικαιώματα ενώ αξιοποίησε και ένα πλαίσιο συνεργασιών προς όφελος της.

Σε όλους τους τομείς λοιπόν έγιναν γοργά βήματα και επήλθαν ριζικές μεταρρυθμίσεις μέσα από την αποτελεσματική λειτουργία ενός επιτελικού κράτους. Τρανταχτό παράδειγμα ο τομέας της ψηφιακής διακυβέρνησης με το gov.gr, το οποίο απέκτησε δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητά μας. Αντίστοιχα στον τομέα της εργασίας κατοχυρώσαμε δικλείδες ασφαλείας για την προστασία και την ενίσχυση της, σε απόλυτη εναρμόνιση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Φυσικά αναβαθμίσαμε και τον τομέα της παιδείας με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επόμενα χρόνια διακυβέρνησης θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος προς συμφέρον όλων των πολιτών. Και όπως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, η Ελλάδα μας έχει ανάγκη από έργα και πράξεις όχι από λόγια και υποσχέσεις. Και το «Ελλάδα 2.0» συνιστά το εφαλτήριο για την Ελλάδα του αύριο, αυτήν που οραματιζόμαστε και θέλουμε. Αποτελεί όμως και ένα μεγάλο στοίχημα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Είναι το στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί!

Ο Νίκος Σπύρου είναι πρόεδρος της ΔΕΕΠ Άρτας.