
Ο κανιβαλισμός του ανθρώπου
Αλήθεια γνωρίζετε πόσο μεγάλος είναι ο καταγεγραμμένος αριθμός, παράνομων καταστημάτων, που ασχολούνται με την μαντεία , με την χαρτομαντεία, με την αστρολογία , με την πνευματική καθοδήγηση, με τα ταρώ, και με μια μεγάλη ποικιλία, από κλασικά σύγχρονα, συμβολικά και θεματικά decks-χαρτοπαίγνια, για κάθε επίπεδο εμπειρίας και αναζήτησης.
Είναι πραγματικά πολύ μεγάλος, ο οποίος αγγίζει τις χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια δραστηριότητα που λειτουργεί κυρίως στο γκρίζο, η σε σκοτεινό χώρο, και περιοχές, συχνά χωρίς άδεια, φορολογικά στοιχεία, η έδρα.
Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά, και λειτουργία επιχειρήσεων, χωρίς νόμιμες προδιαγραφές, ενώ εμπλέκονται απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι μέσα από εξωτερικές επιδράσεις, απροσδόκητους παράγοντες και τις τάσεις που επικρατούν τελευταία, παρουσιάζουν αύξηση αυτών των δικτύων, όπως και εξειδικευμένα συστήματα, με τα οποία εστιάζονται οι ανατολικές παραδόσεις μαντείας, μαζί με τους ανθρώπους της Ανατολής, οι οποίοι προσφέρουν τις μαντικές τέχνες στους πελάτες.
Η ανατολική παράδοση, έχει πλούσια ιστορία σε μαντικές τέχνες, με τις κάρτες να αποτελούν ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την κατανόηση της μοίρας, ιδιαίτερα όταν η αντίληψη για το τι θα συμβεί στο μέλλον, περνά μέσα από ελπίδες και φόβους, φιλοδοξίες και πιστεύω, μέσα από την ψυχική και την πνευματική κατάσταση του ενδιαφερομένου, μέσα από το περιβάλλον το οποίο διαμορφώνει την καθοδήγηση , και τις σημερινές καταστάσεις των εξαρτημένων και χειραγωγημένων, στην μαντεία, αλλά και σε ένα παθητικό τρόπο ζωής.
Σημερινά παραδείγματα μας δείχνουν πως εφαρμόζουν τις μαντικές τους τέχνες, μέσα από διάφορες ιδιότητες και εξειδικευμένα συστήματα, παραπλάνησης του ατόμου, διαφημίζοντας μάλιστα τις καλά αυτές οργανωμένες επιχειρήσεις, μέσα από την παραψυχολογία, την ενόραση και τις σκέψεις άλλων ανθρώπων.
Έτσι σύμφωνα με αυτές τις έρευνες διαπιστώνουμε ότι υπάρχει υψηλή διαφθορά και παρανομία, συλλήψεις για απάτη, δια-δικτυακή δραστηριότητα, η οποία συνδέεται ακόμα με παράνομα παιχνίδια, με πολυάριθμα site και social media, accounts, που προσφέρουν καφεμαντεία, χαρτομαντεία και ξόρκια, τα οποία λειτουργούν ψηφιακά.
Στο καρναβάλι, στο οποίο κυριαρχεί η μετουσίωση της αμφίεσης και οι προκλήσεις, ενός διαφορετικού τρόπου ζωής και δράσης, η αύξηση των παράνομων αυτών δικτύων, φέρνει πιο κοντά το εσωτερικό του απόκρυφου, την μάσκα της διαφοροποιημένης μορφής, πίσω από την οποία κρύβονται, καχύποπτα άτομα και σκέψεις συνομωσίας.
Ο αριθμός των παράνομων αυτών δικτύων είναι πολύ υψηλός, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι on line υπηρεσίες, μια και είναι αδύνατον να προσδιοριστεί με ακρίβεια και να αναφέρουμε με λεπτομέρεια το τι ακριβώς συμβαίνει σε ένα σκοτεινό πεδίο, στο οποίο ζει η μαντική τέχνη και διάφορα σύμβολα, που παραπέμπουν σε γενικές ενέργειες, που στηρίζουν τον κανιβαλισμό του ανθρώπου και τις βαθιές ιστορικές ρίζες της Ανατολής σε αυτά τα πεδία.
Νίκος Σόκολος