Ο κορωνοϊός χτυπάει πάντα δύο φορές …

Γράφει ο Πάρις Κονιτσιώτης

Τρίτη φορά δεν υπάρχει ενώ ο ιός έχει … μια ερωτική διάθεση προς στους μεγάλους σε ηλικία , γι αυτό δανείστηκα και τον τίτλο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν «ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυό φορές» , με το ερωτικό πάθος και τη θρυλική ατάκα ενός από τους ήρωες « μόνο εγώ , εσύ και ο δρόμος ».
Αυτή την παράξενη πρωτόγνωρη σιωπή της έρημης πόλης σε όλον τον πλανήτη, που σε γεμίζει απαισιοδοξία. Αλλά δεν έχω καμία πρόθεση για σοβαρά που «μας ρίχνουν »ψυχολογικά , εκτός από την καθιερωμένη παγκοσμίως συμβουλή «μένουμε σπίτι » , για να αφήσουμε τον ιό να …τρέχει μόνος του και όχι όλοι εμείς ξοπίσω του.

Το είδατε το σχήμα του στην τηλεόραση ;
Θυμίζει νάρκη βυθού έτοιμη να εκραγεί αν αγγίξεις το αγκαθωτό του περίβλημα. Είναι λογικό και προτιμότερο… να ξαπλώσουμε τα κύτταρά μας στο σαλόνι και να μην τα υποβάλουμε στη δοκιμασία να τρέχουν πανικόβλητα στην έκρηξη των ναρκών του κορωνοϊού.
Κι αυτές πάλι … οι ομοφυλοφιλικές τάσεις του ιού να προτιμάει κατά κανόνα τους άνδρες πως εξηγούνται ;
Λέτε ο ιός να έχει στόχο να βελτιώσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας , εξολοθρεύοντας τους συνταξιούχους ;

Ο μοναχισμός που μας επιβάλανε έχει και τα καλά του. Εκτός από τις απίθανες στιγμές που η σύζυγος δεν θα σου απαιτήσει … «έλα πιο κοντά» , έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις κάθε γωνιά του σπιτιού σου …καθαρίζοντάς την, έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να διαβάσεις τα βιβλία που έχεις στοιβάσει στο γραφείο σου …έστω κι αν δεν σου αρέσουν ,να ακούσεις μουσική για ώρες μαθαίνοντας απέξω τα λόγια από τα τραγούδια που σου αρέσουν, έχεις το χρόνο τέλος πάντων να βάλεις σε σειρά τις σκέψεις σου και να κάνεις όνειρα, όσα σου έχουν απομείνει…
Δεν ξέρω πως θα μας φανεί να μείνουμε για άλλες δύο εβδομάδες στο σπίτι ,σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Αυτό που μπορώ να φανταστώ είναι τι θα γίνει όταν τελειώσει με το καλό η απομόνωσή μας. Θα απολαύσουμε σκηνές απείρου κάλλους, ελπίζω και εύχομαι όλοι μας.

Θα βλέπουμε συνανθρώπους άγνωστοι μεταξύ των να ανταλλάσσουν χειραψίες , άλλοι να αγκαλιάζονται που δεν είχαν σκεφτεί να το κάνουν ποτέ, κάποιοι πονηροί ερωτιδείς θα εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για την υφαρπαγή κλεφτού φιλιού από χαριτόβρυτες νεαρές που θα είναι μες την τρελή χαρά, οι πολιτικοί θα επανέλθουν στο στοιχείο τους με τις αμέτρητες χειραψίες , τα φιλιά θα έχουν τις τιμητική τους στις πρωινές εκπομπές , θα απαλλαγούμε από όλες αυτές τις απίστευτες τηλεπερσόνες που δίνουν συμβουλές να μείνουμε σπίτι και μετά τρέχουν να γεμίσουν τα καρότσια στα σούπερ μάρκετ , θα γεμίσουν οι πλατείες και τα τραπέζια καφέδες με αφρούς ακόμη και με ανθρώπους που έχουν προβλήματα κινητικότητας, οι μεγαλοκυρίες θα εγκαταλείψουν τα αεροφιλήματα και θα ακουμπά η μία το στόμα της στο μάγουλο της άλλης, οι αγορές και τα χρηματιστήρια …θα τρελαθούν από το κύμα ανόδου, τα σούπερ μάρκετ θα βουλιάξουν στην ανυποληψία, θα αναστενάξουν οι ταβέρνες με τις μπριζόλες να έχουν την τιμητική τους…

Όλα αυτά για μετά το εμβόλιο…
Προσώρας δεν μας φτάνει αυτή η λαίλαπα κατά της ζωής εμείς έχουμε και τον Ερντογάν …να μας πετάει πέτρες , χημικά και μολότωφ και με μαεστρικό αλήθεια τρόπο να διαστρεβλώνει τα γεγονότα , επιμένοντας σε θερμό επεισόδιο για να σώσει τα προσχήματα . Πάντως γελάνε και οι κότες με την άποψη ότι σε μια χώρα 70 εκατομμυρίων εμφανίστηκαν μέχρι τώρα μόνο 5 -πέντε – κρούσματα του κορωναιού !

Όπως και η παιδιάστικη συμπεριφορά του φίλου του πλανητάρχη ,που μέχρι χθες αρνούνταν να κάνει το τεστ ενώ είχε έρθει σε επαφή με φορείς , καθώς και η ανεύθυνη αντίληψη ότι μόλις ζεστάνει ο καιρός ο ιός θα εξαφανιστεί.
Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος μας είναι για γέλια και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο κορωνοιός . Άλλωστε πώς να το εξηγήσεις όταν ο καρκίνος αντιμετωπίζεται σε ποσοστό 80-90% κι ένας … ψευτόμαγκας κορωνοιός κινδυνεύει να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα ;
Αυτά τα ολίγα και «νίπτω τας χείρας μου , πολύ σχολαστικά «» που λέει και ο Σπύρος.
Που θα πάει θα το περάσουμε κι αυτό …