Ο Μητροπολίτης Άρτης συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,
Επιθυμώ, να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Κατακτήσατε τον πολυπόθητο τίτλο του ακαδημαϊκού πολίτη και ανοίγεται μπροστά σας ο δρόμος της Ανωτάτης παιδείας. Προσευχή μου είναι, να παραμείνετε αγωνιστές σε όλη σας την ζωή. Αποδειχθήκατε φιλότιμοι και φιλόπονοι στην προετοιμασία σας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Εξακολουθήστε έτσι, να αγωνίζεσθε έντιμα στον κοινωνικό στίβο, έχοντας ως πρότυπο τον αγωνοθέτη και συναγωνιστή Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό. Να θυμόσαστε, ότι ανηφορίζοντας τον Γολγοθά οδηγούμεθα πάντα στο Φως της Ανάστασης.
Μοιράζομαι επίσης, την χαρά των οικείων σας και των καθηγητών σας, οι οποίοι σας στήριξαν στην προσπάθειά σας.
Σας διαβεβαιώ, πως η Εκκλησία θα βρίσκεται πάντοτε κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε.
Τέλος, εκφράζω την αγάπη μου και στους μαθητές, που ενώ συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν εισήχθησαν στις Ανώτατες Σχολές. Επιτυχία στην ζωή είναι και η έντιμη απλή συμμετοχή στον αγώνα.
Αγαπητά μου παιδιά, η ζωή σας περιμένει. Σας ευγνωμονούμε, διότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, μας χαρίζετε ελπίδα.
Ο Θεός να είναι τιμονιέρης στην ζωή σας και να σας οδηγεί πάντα ψηλά κι όλο ψηλότερα.
Ο Μητροπολίτης
† ο Άρτης Καλλίνικος

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Αρταίων
Πρόσληψη 85 ατόμων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων
Στην ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων προχωρά η Δημοτική Αρχή, με την πρόσληψη 85 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2023-2024.
Ειδικότερα για την σχολαστική καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας, θα απασχοληθούν συνολικά 85 σχολικές καθαρίστριες από τις οποίες οι 79 με τετράωρη απασχόληση και οι 6 με πλήρη απασχόληση.
Υπενθυμίζεται πως στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο το Σώμα, ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη να γίνουν οι τρίωρες συμβάσεις απασχόλησης σε τετράωρες.
Το έργο που επιτελεί ο κλάδος αυτός των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι πρόκειται για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023.

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον κόμβο της Περιφερειακής Οδού
Στο πλαίσιο του έργου “Κατασκευή κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο Αθηνών – Ιωαννίνων στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου” που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία Κατέρος Χρ. Παναγιώτης ΕΔΕ, ύστερα από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ανακοινώνεται η διακοπή της κυκλοφορίας των πεζών καθώς και των οχημάτων των παρόδιων ιδιοκτησιών από Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, μέχρι το πέρας των εργασιών, προκειμένου να γίνει ανακατασκευή των κυβόλιθων στον πεζόδρομο που είναι παράλληλος της Περιφερειακής οδού στο ύψος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους διερχόμενους πολίτες και εργαζόμενους σύμφωνα με τις υποδείξεις και της Τροχαίας Άρτας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πεζοί, να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.

Αποφάσεις του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς από πυρκαγιές
Κατόπιν συνεργασίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, στην σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής:
Οι τιμές ενίσχυσης των καλλιεργειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές 2023, οι οποίες εντάσσονται σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Κρατική Αρωγή» ορίζονται ως εξής:
1. ελαιόδενδρα: εκατόν εξήντα (160,00) ευρώ
2. λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες : εκατόν επτά (107,00) ευρώ
3. αμπελοειδή: τρεις χιλιάδες πεντακόσιες (3.500,00) ευρώ ανά στρέμμα.
4. αρωματικά φυτά: δυο χιλιάδες (2.000,00) ευρώ ανά στρέμμα.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α. κατατίθεται στην Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις, για τον προϋπολογισμό των αποζημιώσεων, κατόπιν και της αποστολής του ψηφιακού αρχείου από τον ΕΛ.Γ.Α. με τους δικαιούχους παραγωγούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα στελέχη του ΕΛ.Γ.Α. επιχειρούν σε όλες τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα και συγκεκριμένα:
1. Στην Μαγνησία ολοκληρώνεται εντός των ημερών η καταγραφή των απωλειών ζωικού κεφαλαίου.
2. Στην Ρόδο εξελίσσονται οι επισημάνσεις τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στο ζωικό.
3. Στην Κέρκυρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τα συνεργεία του ΕΛ.Γ.Α. μετέβησαν στο πεδίο και ολοκληρώνουν το έργο των επισημάνσεων.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Επιχειρηματική αποστολή και forum του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ στην Ελλάδα
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι σε συνέχεια των δράσεων του γραφείου Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών προγραμματίζεται επιχειρηματική αποστολή και forum του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF) στην Ελλάδα (4 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και 5-6 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα).
Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να εγγραφούν, με ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (Google Form), προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η σχετική προετοιμασία για προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις(Β2Β) τις αντίστοιχες ημερομηνίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στους παρακάτω συνδέσμους:
• στα γαλλικά: https://forms.gle/h8MrUmijr8PqYaReA
• στα αγγλικά: https://forms.gle/B1JV63tf8jgdhBz88.
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι κλάδοι αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην αποστολή του ΔΟΓ, είναι οι ακόλουθοι: αγροδιατροφικός τομέας (agribusinesses), ανανεώσιμες πηγές ενέργειες/ΑΠΕ (renewable energies), φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα (pharmaceutical and cosmetics industries), βιώσιμος τουρισμός (sustainable tourism).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων και προώθησης του επιχειρείν, του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ, μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους:
• https://missions-economiques.francophonie.org/en/ (αγγλικά)
• https://missions-economiques.francophonie.org/fr/ (γαλλικά)