Ο Μιχάλης Νικολάου για το Κτηματολόγιο

Με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργανωθείσα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας ημερίδα για το Κτηματολόγιο που έγινε την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019. Μέσα στην κατάμεστη, και από ενδιαφερομένους πολίτες, αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», έγιναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τα θέματα που αφορούν τα των δηλώσεων ιδιοκτησιών, για τις περιοχές που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στο τέλος των εισηγήσεων ήταν πάμπολλες και οι παριστάμενοι Δικηγόροι απάντησαν με σαφήνεια και έτσι λύθηκαν πολλές απορίες στους ιδιοκτήτες, που την περίοδο αυτή δηλώνουν τα ακίνητά τους. Προς τούτο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας εκφράζει την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έγινε, μιας και τα μέλη του, δηλαδή οι Δικηγόροι της Άρτας, είναι οι πλέον καθ’ ύλην αρμόδιοι για τον χειρισμό των υποθέσεων αυτών, που αφορούν γενικά εμπράγματα δικαιώματα.

Με την ευκαιρία, ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, εκφράζει την λύπη του γιατί ορισμένοι και ορισμένες, προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την προαναφερθείσα εκδήλωση, που διοργανώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τον Σύλλογο αυτόν, αφού εμφανίστηκαν με δηλώσεις και χαιρετισμούς στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αναφερόμενοι στην εν λόγω ημερίδα δεν διευκρίνισαν τον διοργανωτή της, με συνέπεια, για κάποιον που δεν ήταν παρών, να θεωρεί ότι η όλη εκδήλωση έλαβε χώρα από την κεντρική υπηρεσία του Κτηματολογίου, πραγματοποιούντες έτσι μια στρεβλή ενημέρωση.