Ο Νίκος Κοτζιάς στα Γιάννενα

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Νίκος Κοτζιάς με την ευκαιρία της παρουσίας του στα Γιάννενα για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καραγιάννη, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο Du Lac.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην ΕΗΜ.

Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση είναι η νέα εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο CEMR
Η Δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση αναλαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2019-2023), την εκπροσώπηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR).
Με δήλωσή της η κ. Βαβέτση, μετά την επιλογή της να εκπροσωπήσει την Ελληνική αντιπροσωπεία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε πως :

«Η ανάληψη της ευθύνης να συμμετέχω ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών αποτελεί υψίστη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Ευχαριστώ βαθύτατα τον πρόεδρο και το Δ.Σ της ΚΕΔΕ για την εμπιστοσύνη τους».
Το «Council of European Municipalities and Regions» (CEMR), εργάζεται σε πολλούς τομείς δραστηριοτήτων όπως η περιφερειακή πολιτική, οι μεταφορές, το περιβάλλον, οι ίσες ευκαιρίες, η διακυβέρνηση κ.ά.
Οι επιτροπές και οι ομάδες εργασίας του, επιδιώκουν να επηρεάσουν θετικά τα νομοσχέδια της ΕΕ εξασφαλίζοντας ότι τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των τοπικών και περιφερειακών αρχών λαμβάνονται υπόψη από τα πιο αρχικά στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.
Ειδικότερα, δρα μέσω της ενίσχυσης των Τοπικών Αρχών, της άσκησης επιρροής στην σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και πολιτική, της ανταλλαγής εμπειρίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους.

Εμπλουτίζεται ο στόλος της Αστυνομίας
με 120 Nissan Qashqai
Θα εμπλουτιστεί ο στόλος της αστυνομίας με 120 Nissan Qashqai, ενώ το Φεβρουάριο αναμένεται η παραλαβή άλλων 264 peugeot 308 που και αυτά θα κατανεμηθούν αναλόγως. Στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας θα δοθούν δύο Nissan Qashqai, τέσσερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και δύο στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας. Επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων θα δοθούν τρία βανάκια citroen Jumper.

Αντισηπτικά τζελ από τον Δήμο Αρταίων σε σχολεία
Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ο Δήμος Αρταίων προχωρά στην προμήθεια και τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου, έχει στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την ευρύτερη αναβάθμιση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία. Η προμήθεια των αντισηπτικών θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Αρταίων.
Ο Δήμος Αρταίων απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.Λεωνίδα Γκόρο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννη Γεωργογιάννη και τον Πρόεδρο του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π, Σωτήρη Χρηστούλη με την οποία τους ενημερώνει για την ενέργεια του Δήμου Αρταίων και ότι η προμήθεια των αντισηπτικών θα γίνεται από τους Διευθυντές των σχολείων, από τα καταστήματα που συνεργάζεται το κάθε σχολείο.

«Σε μια περίοδο όπου οι ιώσεις και ιδιαίτερα η εποχική γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης, για να προστατέψουμε τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας. Η χρήση κατάλληλων αντισηπτικών διαλυμάτων έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση λοιμώξεων, σε συνδυασμό με τη σωστή καθαριότητα των χώρων, αλλά και την τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής
Ένα νέο Διασυνοριακό Έργο εκκίνησε την 18η Ιανουαρίου 2019: το POLYPHONIA – ακρωνύμιο για την Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της Διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς – έλαβε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020», περιλαμβάνοντας 5 Εταίρους από την Ελλάδα και την Αλβανία.

Ο στόχος είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει την πολυφωνική μουσική των περιοχών της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας, ως ένα αναπόσπαστο πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής παρέμβασης, και να το αξιοποιήσει αποτελεσματικά στο πεδίο του θεματικού τουρισμού. Οι βασικές εκροές του Έργου θα είναι η ανάπτυξη του Πολιτιστικού Brand POLYPHONIA και η Θεματική Διαδρομή που θα χρησιμοποιηθούν προς την αποτελεσματική και παραγωγική αξιοποίηση της πολυφωνικής μουσικής στα πλαίσια του πολιτιστικού και θεματικού τουρισμού, μέσω της δημιουργίας Διασυνοριακού Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας και Έκθεσης, όπως επίσης και Τουριστικής Εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας για tablets/smartphones.
Το POLYPHONIA επίσης περιλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της ενημέρωσης για τη διασυνοριακή πολιτιστική κληρονομιά, όπως η εγκαθίδρυση δύο διασυνοριακών Κέντρων για την παροχή τουριστικών πληροφοριών, μουσικής γνώσης, καθώς και τη διοργάνωση εργαστηρίων.

Επιπροσθέτως, το Δίκτυο του Έργου θα εκπροσωπεί ένα κοινό πεδίο δράσεων συνεργαζόμενων Φορέων, στα πεδία των πολιτιστικών αξιών και της ανάπτυξης του τουρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δημιουργηθεί ένα Πολυφωνικό Καραβάνι που θα περιηγείται και στις δύο πλευρές των συνόρων, δίνοντας ζωή σε μικρά χωριά της υπαίθρου. Τελικά, για να συλληφθεί και να γιορταστεί ευρέως η ουσία της πολυφωνικής μουσικής κληρονομιάς, θα διεξαχθεί ένα διήμερο Φεστιβάλ & Συνέδριο από κοινού στο Αργυρόκαστρο και στο Πωγώνι.

Πρέβεζα : Το Κομιτάτο έκοψε την πίτα του παρουσία πλήθος κόσμου!
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σαββατόβραδο 25 Ιανουαρίου, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας παρουσία πλήθος κόσμου, στο καφέ Μητρόπολις στην παραλία Πρέβεζας. Ζωντανή μουσική, πλούσιος μπουφές και δώρα, έκαναν ιδιαίτερη την πρώτη συνάντηση για τις Απόκριες του 2020, των φίλων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας κ.α. Στην κοπή πίτας του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας συμμετείχε αντιπροσωπεία του παραδοσιακού Καρναβαλιού των γυναικών Πρέβεζας, όπως λίγες ώρες νωρίτερα αντιπροσωπεία του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας συμμετείχε στην κοπή πίτας του Καρναβαλιού των γυναικών Πρέβεζας.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην κοπή πίτας του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε κατακλύσει το Μητρόπολις καφέ στην παραλία Πρέβεζας. Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Κομιτάτο Πρέβεζας» Σπύρος Πλέουρας αναφέρθηκε στις δράσεις του Κομιτάτου για το φετινό Καρναβάλι, ενώ ευχαρίστησε και τη δημοτική αρχή Πρέβεζας για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί τον κόσμο που στήριξε την κοπή πίτας και ανανεώνει το ραντεβού του για το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στην τελετή της επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού, ώρα 19.30 στο Παρκινγκ (ΓΚΛΟΡΙΑ), τον Κόκκινο χορό με τον Πασχάλη Αρβανιτίδη στο MARGARONA ROYAL και συνεχίζει.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί ιδιαίτερα, το εργαστήριο μπουγάτσας DONALD, τα αρτοποιεία Τριάντος, Τα ζαχαροπλαστεία Σπιτικό, «Γλυκά κι ωραία του Αντρέα», τις Πιτσαρίες Βενέτσια και Μαξίμ. Τέλος το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας ευχαριστεί όλα τα καταστήματα της Πρέβεζας που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τόσο για την τελετή επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού, όσο και για τον «Κόκκινο Χορό» με τον Πασχάλη. Πολλές ευχές για Καλή χρονιά και καλή Αποκριά!