Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε πλήρως εκσυγχρονισμένη Καρδιολογική Μονάδα στο «Η Αγία Σοφία»

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε επίσημα, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020,πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη την Καρδιολογική Μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».
Η Καρδιολογική Μονάδα, η οποία έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, έχει δυναμικότητα 20 κλινών και συνολική έκταση 570 τετραγωνικών μέτρων. Με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται το 82% της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», την οποία υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ κ. Γιαν Κάρας, δήλωσε: «Στον ΟΠΑΠ, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη φιλόδοξη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Αυτό το έργο βρίσκεται στην καρδιά της δέσμευσής μας στη κοινωνική συνεισφορά και αποτελεί μεγάλο μέρος της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα. Έως σήμερα, έχουμε ολοκληρώσει την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων κατά 82%. Συνολικά, έχουμε παραδώσει 26 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 20 νοσηλευτικές μονάδες, που στηρίζουν σημαντικά εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τους γονείς τους και το προσωπικό των νοσοκομείων. Το έργο μας δεν σταματά εδώ, φυσικά, καθώς συνεχίζουμε και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην πλήρη ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει το πρόγραμμα ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Σήμερα, παραδίδουμε πλήρως ανακαινισμένη την πολύ σημαντική Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, το έργο μας συνεχίστηκε κανονικά, στηρίζοντας έμπρακτα τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και κυρίως τη νέα γενιά της χώρας μας. Με τον ίδιο ζήλο, συνεχίζουμε αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο».

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ενημέρωση για τον αγωγό «Ποσειδών»
Στη μελέτη κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών- Ελληνικό χερσαίο τμήμα» προχωρά η σύμπραξη των εταιρειών C&M Τεχνική ΑΕ και ΑΣΠΡΟΦΟΣ Τεχνική (θυγατρική των ΕΛΠΕ).
Όπως είναι γνωστό τμήμα του αγωγού είναι χωροθετημένο στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.
Οι θιγόμενοι από την διέλευση του αγωγού ιδιοκτήτες των Κοινοτήτων Κοσμηράς, Αμπελιάς, Κουτσελιού, Μουζακαίων, Πετροβουνίου, Δαφνούλας, Δροσοχωρίου, Κράψης, Βασιλικής και Μάζιας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κτηματολογικά διαγράμματα από εκπροσώπους της εταιρείας.
Η ενημέρωση θα γίνεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, από τις 6 μέχρι τις 12 Ιουλίου, από τις εννέα το πρωί μέχρι στις δύο το μεσημέρι.

Συνεδρίες Λογοθεραπείας στο ΚΕΦΙΑΠ
Στο ΚΕΦΙΑΠ του Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ προσελήφθησαν και εργάζονται δύο Λογοθεραπευτές και ασχολούνται με την διόρθωση προβλημάτων άρθρωσης και ομιλίας, παιδιών και ενηλίκων.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ για την ένταξή τους στο πρόγραμμα λογοθεραπείας απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Παιδοψυχίατρο ή Ειδικό Αναπτυξιολόγο ή Νευρολόγο και παραπεμπτικό, στο οποίο θα αναφέρεται ο αριθμός των συνεδριών και το χρονικό διάστημα εκτέλεσής τους. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 2681028385 και 2681072025 για την περαιτέρω ενημέρωσή τους.

Στρατηγική Συνεργασία της Κτήμα Γκλίναβος ΑΕ με την ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ
Σε συνεργασία στρατηγικής σημασίας προχώρησε η οινοποιία Κτήμα Γκλίναβος με την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων στην αγορά η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1974. Η εταιρία παρέχει στους συνεργάτες της, πελάτες και προμηθευτές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμπορικών υπηρεσιών στους τομείς των Πωλήσεων, Marketing, Trade Marketing κα Logistics.
Η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάληψη από την ΕΛΓΕΚΑ του συνόλου της εμπορικής δραστηριότητας (πώληση και διανομή) στο σύνολο των αγοραστικών ομίλων και σε ανεξάρτητα μεσαία και μικρά σημεία λιανικής πώλησης, την παροχή υπηρεσιών παραγγελιοληψίας, merchandising & διανομής για το χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτει η Κτήμα Γκλίναβος στην ελληνική αγορά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτήμα Γκλίναβος, κ. Θωμάς Γκλίναβος, στο πλαίσιο της συνεργασίας πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε τη συνεργασία με την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει μία τόσο δυναμική εταιρεία με εξειδίκευση στο οργανωμένο λιανεμπόριο, επιβεβαιώνει τη θέση που κατέχει η εταιρεία μας στον κλάδο, την πολυετή εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε».
Παράλληλα με τη νέα συνεργασία, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας αυξάνονται, οπότε έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο συναντήσεις με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς με εξειδικευμένους συμβούλους αμπελουργίας-οινολογίας με εξειδίκευση στο γαλλικό αμπελώνα. Η συνεργασία με τον κ. Δημήτριο Σκουτέλα (Σύμβουλος της Διεύθυνσης Γεωργίας της Καμπανίας από το 2013), της εταιρείας Agroview, αποσκοπεί στην τελειοποίηση του αμπελουργικού υλικού της περιοχής, αύξηση της υπεραξίας του και ως εκ τούτου σε υψηλότερες τιμές για τους παραγωγούς.