Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης διευκρινίζει και δηλώνει στην ΗΧΩ

Το διοικητήριο «κόλλησε» στο Κ.Σ. Νεώτερων Μνημείων
Για την «δίδυμη» γέφυρα ενημερώσαμε τον Υπουργό

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντά στην ΗΧΩ και διευκρινίζει
Εμείς δίνουμε άδειες στην Ε.Ο. Άρτα-Ιωάννινα

Τι λέει ο Περιφερειάρχης για το Διοικητήριο και για την «δίδυμη» Γέφυρα 

Για τρία σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία και βρίσκονται στην επικαιρότητα που έθιξε η ΗΧΩ της Άρτας, έδωσε απάντηση και διευκρινήσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα μας.
Στο θέμα που κυριάρχησε αυτές τις ημέρες και που απασχολούσε τους επαγγελματίες της Άρτας και ήταν οι απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από την παλιά Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων, ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε πως εκείνος, δηλαδή η Περιφέρεια και οι Υπηρεσίες της είναι που μπορούν να δώσουν τις ανάλογες άδειες διέλευσης, καθώς «εμείς έχουμε αναλάβει το κόστος συντήρησης των δρόμων αυτών».
Μάλιστα μιλώντας στην ΗΧΩ, σημείωσε πως η συνεννόηση των Επιμελητηρίων Άρτας και Ιωαννίνων, θα πρέπει να γίνει με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε οι επαγγελματίες των δύο Π.Ε. να πάρουν τις ανάλογες άδειες, ενώ είπε πως ήδη δίνονται άδειες και για το σχετικό τμήμα που ανήκει στην ΠΕ Πρέβεζας.

Στην Αρχαιολογία
Σε ότι αφορά την καθυστέρηση των εργασιών στο Στρατόπεδο Παπακώστα, όπου θα κατασκευαστεί το Διοικητήριο της Άρτας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε πως η ευθύνη για τις καθυστερήσεις ανήκει στην Αρχαιολογία Νεωτέρων Μνημείων, λόγω του παλιού Διοικητηρίου που είναι αντικείμενο της Αρχαιολογίας.
«Η τοπική Αρχαιολογία έστειλε στην υπόθεση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και έκτοτε παρά τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει η υπόθεση καθυστερεί για να πάρουμε τις ανάλογες άδειες, ώστε να προχωρήσουμε στις εργασίες» ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Η γέφυρα
Τέλος σε ότι αφορά την «δίδυμη γέφυρα», δηλαδή την ανακατασκευή της παλιάς τσιμεντένιας γέφυρας στον Άραχθο που χρήζει επισκευής και την προσθήκη μιας ακόμη γέφυρας δίπλα στην παλιά, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε πως το θέμα αυτό το έθεσε υπόψη του Υπουργού Υποδομών κ. Ταχιάου, καθώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κονδύλια.
«Είπα στον Υπουργό πως η γέφυρα που σχεδιάστηκε κοντά στο Δοικητήριο του Πανεπιστημίου, δεν έχει μελέτες και δεν μπορεί να κατασκευασθεί, οπότε μπορεί να διαθέσει τα κονδύλια που υπάρχουν εκεί, ώστε να κατασκευάσουμε την νέα γέφυρα και να επισκευάσουμε την παλιά, για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Άρτας» είπε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Μάλιστα διευκρίνισε πως μαζί με την επισκευή της παλιάς και την κατασκευή της νέας γέφυρας, στη μελέτη προβλέπονται και δύο κόμβοι, «ένας στη διασταύρωση προς Κωστακιούς και ένας στο άγαλμα του Εύζωνα».
Ερωτηθείς ο κ. Καχριμάνης για το κόστος του έργου αυτού, μας είπε πως προϋπολογίζεται στα 8,5 έως 9 εκατομμύρια ευρώ.