Ο πρωθυπουργός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές στον τέλος της 4ετίας, κάποια στιγμή ανασχηματισμός»

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», ενώ «κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση και όταν είναι, θα το μάθετε από μένα. Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν»», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να πάει ξανά η χώρα σε καραντίνα. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «ο ρόλος της δεν είναι μόνο να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αλλά να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική για να βοηθά την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη».
«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας δεν διστάζουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε. Τέτοιο λάθος που κάναμε και το διορθώσαμε ήταν οι διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων». Επίσης ανέφερε και είπε ότι «άκουσα την κριτική της αντιπολίτευσης και διορθώσαμε το θέμα με τα δωμάτια καραντίνας. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως «η πολιτική διεύρυνση της ΝΔ σημαδεύτηκε με κριτήρια αξιοκρατικά και όχι πολιτικά. Ήταν άνθρωποι που μπήκαν σε θέσεις με αξιοκρατικά κριτήρια».

Σχολιάζοντας τα χθεσινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία από τα 43 κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν συνολικά τα 36 ήταν εισαγόμενα. «Είχαμε έντονη ανησυχία για την περίπτωση της Σερβίας. Πήραμε γρήγορα την απόφαση να κλείσουμε τα σύνορα για τους Σέρβους, ενημερώνοντας την κυβέρνηση της Σερβίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμα, επανέλαβε πως «η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες».

«Προτεραιότητά μου είναι να προστατεύσω τις θέσεις εργασίας και να στηρίξω το εισόδημα των Ελλήνων» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. «Η πρόκληση για τους επόμενους 12 μήνες είναι η απορρόφηση των μεγάλων κραδασμών της κρίσης και η δραστική επιτάχυνση ενός πλαισίου τολμηρών αλλαγών, που θα αλλάξουν τη δομή της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «υποστηρίξαμε την ελληνική οικονομία με ένα συνολικό πακέτο που πλησιάζει τα 24 δισ. ευρώ. Μέχρι να έρθουν τα ευρωπαϊκά χρήματα, το κενό θα καλύψουν ο κρατικός προϋπολογισμός και οι ευρωπαϊκοί πόροι από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ. Όλες οι χώρες θα βρεθούν με μεγάλο έλλειμμα το 2020».