Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, μιλά για το πρόγραμμα αλιΑμβρα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η ανταπόκριση του ΚΟΣΜΟΥ

Στόχος η προώθηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού

Κινούμαστε για ανάδειξη και άλλων τοπικών προϊόντων

«Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, έχει εκδηλωθεί η επιθυμία για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νομού Άρτας. Ευχόμαστε με την νέα προγραμματική περίοδο, να υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες οι επιχειρήσεις και κλάδοι του νομού μας» σημειώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος για το πρόγραμμα αλιΑμβρα, ένα πρόγραμμα που αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο της περιοχής, οι εκδηλώσεις παρουσίασης είχαν μεγάλη επιτυχία, ενώ πέρασε τα σύνορα της Άρτας και έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
«Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, θα αγωνίζομαι για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων και δράσεων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις του νομού να αναδείξουν τόσο τα προϊόντα τους αλλά και τις υπηρεσίες τους» σημειώνει ο πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος που με την στήριξη όλων των μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας, έχει πετύχει ώστε το Επιμελητήριο να ανοίξει τις πόρτες στις επιχειρήσεις και να προωθήσει την εξωστρέφεια που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η συνέντευξη αναφέρει τα εξής:

-ΕΡ: Αν μετά από τις έως σήμερα δράσεις (σεμινάρια, εκθέσεις και ενημερώσεις) μιλάνε όλοι για το «αλιΑμβρα» και τα προϊόντα του Αμβρακικού κόλπου, τότε έως το τέλος του προγράμματος κύριε πρόεδρε τι να περιμένουμε;
ΑΠ: Η ανταπόκριση του κοινού σε όλες τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα με αποκορύφωμα το τριημέρο φεστιβάλ γαστρονομίας ήταν εντυπωσιακή. Στόχος μας είναι η προώθηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού, ώστε ο κάθε καταναλωτής εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας να τα εντάξει στο καθημερινό του διατροφικό πρόγραμμα. Επιπλέον, αποβλέπουμε στην ανάδειξη των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των προϊόντων τους, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας Αμβρακικού Άρτας.

ΕΡ: Εντυπωσιάζει πάντως ο σχεδιασμός του εν λόγω προγράμματος, κι αυτό διότι έχει άμεσα -όπως όλα δείχνουν- αποτελέσματα, αν κρίνουμε από το πόσο μαζικά αγκαλιάζονται οι δράσεις σας από το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις;
ΑΠ: Αναμένονται να υλοποιηθούν οι εκθέσεις γευσιγνωσίας σε Ψαθοτόπι και Ανέζα, 2 ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές των σχολείων της Άρτας, 1 ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πανεπιστημιούπολη Άρτας), σεμινάρια στα μέλη αλιευτικών συνεταιρισμών καθώς και συμμετοχή στην έκθεση «Κερνάμε Ήπειρος» στο Ζάππειο.

ΕΡ: Εσείς προσωπικά επηρεαστήκατε από το πρόγραμμα; Ήρθατε πιο κοντά στην μεσογειακή διατροφή, γνωρίζοντας όλους τους κρίκους της αλυσίδας και κυρίως έχοντας γευτεί όλα τα προϊόντα αλίευσης και μεταποίησης που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα;
ΑΠ: Αν και οπαδός των προϊόντων αλίευσης και μεταποίησης προέλευσης Αμβρακικού Άρτας, ομολογώ πως μέσω του προγράμματος αλιΑμβρα αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο όλα τα προϊόντα του Αμβρακικού, απολαμβάνοντάς τα μέσα από παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές, πλούσιες σε γεύση και διατροφική αξία.

ΕΡ: Μετά από ένα πετυχημένο τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, τι μπορείτε να πείτε ότι σας εντυπωσίασε περισσότερο;
ΑΠ: Η μεθοδικότητα και η σωστή οργάνωση μας οδήγησε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η απήχηση στο ευρύ κοινό ήταν αξιοθαύμαστη αφού οι τρεις πλατείες της Άρτας πλημμύρισαν με κόσμο, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε μια τριήμερη γιορτή γαστρονομίας και ανάδειξης του πλούτου της Άρτας και ιδιαίτερα του Αμβρακικού. Να τονίσω ότι η συμμετοχή των food bloggers Ελένη Ψυχούλη και Ιωάννα Σταμούλου, συνέβαλλε σημαντικά στην εξωστρέφεια των προϊόντων του Αμβρακικού, εστιάζοντας στις δυνατότητες διεύρυνσης νέων συνεργασιών.

ΕΡ: Υπάρχουν άλλοι κλάδοι σε διαφορετικούς τομείς παραγωγής ή μεταποίησης που σας ζήτησαν να γίνει κάτι αντίστοιχο και γι’ αυτούς;
ΑΠ: Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, έχει εκδηλωθεί η επιθυμία για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του νομού Άρτας. Ευχόμαστε με την νέα προγραμματική περίοδο, να υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες οι επιχειρήσεις και κλάδοι του νομού μας. Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, θα αγωνίζομαι για την επιτακτική ανάγκη υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων και δράσεων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις του νομού να αναδείξουν τόσο τα προϊόντα τους αλλά και τις υπηρεσίες τους.