Ο Σπύρος Ριζόπουλος για τα τέσσερα αιολικά πάρκα

Όλα τα επίσημα έγγραφα και τις αποφάσεις δημόσιων υπηρεσιών που αποδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Αρχή γνώριζε ή όφειλε να γνώριζε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, για τα τέσσερα αιολικά πάρκα που πρόκειται να εγκατασταθούν στο όρος Λάκμος και στα όρια των Δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, επικαλέστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος.
Και υποστήριξε πως η αυριανή (σ.σ. της Παρασκευής) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη, είναι ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο και με μοναδικό σκοπό την προβολή του υποκριτικού ενδιαφέροντος του Μετσοβίτη Περιφερειάρχη για τον τόπο του…

Για τα αιολικά πάρκα και τις ΑΠΕ στην Ήπειρο, πρώτος ο κ. Ριζόπουλος είχε τοποθετηθεί προ μηνός, ζητώντας να χαράσσει η Περιφέρεια τη στρατηγική των ΑΠΕ στην Ήπειρο, να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για το που θα εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και να συμφωνείται ακολούθως με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστές τις θέσεις της παράταξής του, ασκώντας σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή και ανακοινώνοντας πως η παράταξη θα απόσχει από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος (Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου ΜΠΕ του έργου « Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) Αιολικών Πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 ΜW, στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) των Δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, της Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»).
«Τα έγγραφα της Δημόσιας Διοίκησης δείχνουν ότι στις 13 και 14 Ιουνίου τέσσερα αιολικά πάρκα έχουν εγκριθεί: δύο στις 13 Ιουνίου και τα άλλα δύο στις 14 Ιουνίου του 2019. Στις 16/5/2019 γνωμοδοτεί και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, άρα δε μπορεί να λέει η Περιφερειακή Αρχή ότι δε γνώριζε. «Αν ο στόχος είναι να σβήσουμε τα κεράκια επειδή έκλεισε ένα χρόνο η έγκριση, να μας πει τι τούρτα έχει παραγγείλει ο κ. Καχριμάνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος διερωτώμενος: «τι είναι χειρότερο, ότι γνώριζε ο κ. Καχριμάνης ή ότι δε γνώριζε, γιατί θα είναι δύσκολο πλέον να πιει καφέ στο Μέτσοβο μετά από αυτές τις εξελίξεις…».

«Μαζί με τον κοινό νου, οφείλουμε να υπερασπιστούμε και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δε μπορεί να γίνεται Κολυμβήθρα του Σιλωάμ το Περιφερειακό Συμβούλιο» κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του στην αυριανή συζήτηση για τα αιολικά.
.