Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο 4ο Syrrako Trail Run

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 ο Σ.Δ.Ι βρέθηκε στο πανέμορφο Συρράκο όπου έλαβε μέρος στο 4ο Syrrako Trail Run. Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από τον Σύλλογο, πέραν της μαγευτικής διαδρομής των 11χλμ και της φυσικής ομορφιάς που περιβάλει τα χωριά Καλαρρύτες και Συρράκο, τα μέλη μας , αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες, απόλαυσαν και την φιλοξενία των ανθρώπων της διοργάνωσης η οποία παρείχε πλουσιοπάροχο γεύμα. Στον εν λόγω ορεινό αγώνα ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων είναι συνδιοργανωτής και έχει σταθεί δίπλα, από την πρώτη στιγμή, στους εμπνευστές και οργανωτές της επιτυχημένης αυτής προσπάθειας. Το ΔΣ του ΣΔΙ εκπροσώπησαν η Αναπληρωτής Γραμματέας Βίκυ Τσούνη και ο Γραμματέας Τσίμαρης Βαγγέλης στον οποίο ανατέθηκε και η τεχνική ενημέρωση του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα διακρίθηκαν οι παρακάτω δρομείς του συλλόγου:
Άσπα Γκόγκου 2η στην Γενική Κατηγορία Γυναικών
Γεώργιος Γκόγκος 1ος στην Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών 18-29
Οδυσσέας Κουκέσης 2ος στην Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών 30 -44
Μαρίνα Οικονόμου 2η στην Ηλικιακή Κατηγορία Γυναικών 30-44
Ηλίας Νάτσιας 2ος στην Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών 45+
Χρήστος Γιωτάκης 3ος στην Ηλικιακή Κατηγορία Ανδρών 45+
Έφη Τζίμα 3η στην Ηλικιακή Κατηγορία Γυναικών 45+
Ιπποκράτης Αλέξης ως ο μεγαλύτερος ηλικιακά συμμετέχοντας στον αγώνα

Δήμος Ιωαννιτών: Ονοματοδοσία της πλατείας στον Άγιο Παίσιο

Η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.
Η πλατεία στο εξής θα φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο Παναγιότατος δεν έκρυψε την συγκίνησή του και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Με βαθιά συγκίνηση αποδέχθηκα την τιμή αυτή, τιμή όχι στο πρόσωπό μου αλλά στον ύψιστο θεσμό του Γένους που εκπροσωπώ. Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τον Δήμαρχο για την τιμητική απόφαση και παρακαλώ να μην λησμονάτε την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης..» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή.
«Στις κρίσιμες εποχές του ζούμε χρειαζόμαστε τον παρηγορητικό του λόγο, τη σοφία του, την ευλογία και τις συμβουλές του» σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 
Από την Τετάρτη 13.07.2022 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ).
Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ. Με το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω ο εσωτερικός τουρισμός και προστίθεται μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της ΔΥΠΑ.Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει την αντίστοιχη εισφορά ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή κατά τον μήνα Ιούνιο 2022 (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Δήμος Ιωαννιτών: Ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης για το νέο διοικητικό κέντρο
Ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποτέλεσαν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης.
Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «το έργο εντάσσεται στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης ώστε κατόπιν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος».
Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου έγινε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου.
Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή».
«Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.