Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Άρτας για δωρεάν μαθήματα

Σχετικά με απάτη οργάνωσης για προσφορά μαθημάτων Αγγλικών στα ‘μωρά’ της Άρτας ΔΩΡΕΑΝ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Άρτας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: « Ενημερωθήκαμε πρόσφατα από τον ηλεκτρονικό τύπο για την εξάρθρωση οργάνωσης και τη σύλληψη των εγκεφάλων από την Ελληνική Αστυνομία για τη δράση τους στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλία και την Άρτα.

Η οργάνωση αυτή δρούσε επί χρόνια παράγοντας ΄φιλανθρωπικό΄ έργο με διαφόρους τρόπους. Ένας από τους τρόπους αυτούς ήταν η προσφορά μαθημάτων Αγγλικών στα ‘μωρά’ της Άρτας ΔΩΡΕΑΝ και η διαβεβαίωση ότι ‘μέχρι το τέλος των σπουδών τους θα είμαστε παρόν’. Το κείμενο – αγγελία εμφανίστηκε κατ’ επανάληψη σε ομάδα της Άρτας όπου το διαβάσαμε κι εμείς.
Στο ερώτημα μας προς τις υπεύθυνες του ‘προγράμματος’ ως προς τις προϋποθέσεις εγγραφής στα δωρεάν μαθήματα η απάντηση ήταν ‘μα είναι για όλα τα παιδάκια’ ενώ όταν ερωτήθηκαν πού θα γίνονται τα μαθήματα, η απάντηση ήταν ‘ μα διαδικτυακά με μια εκπληκτική καθηγήτρια, μιλήστε με την υπεύθυνη για λεπτομέρειες’.

Τα ερωτήματα πολλά
1. Πώς μια ομάδα ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φιλοξενεί τέτοιου τύπου αγγελίες χωρίς κανέναν έλεγχο;
2. Η ασυνταξία και ανορθογραφία του κειμένου δεν προκαλεί υποψίες σε κανέναν;
3. Ποια είναι η ευθύνη των διαχειριστών στην παραπλάνηση του κόσμου;
4. Όταν δηλαδή δούμε τη λέξη ΔΩΡΕΑΝ κάνουμε κοινωνική πολιτική ή αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους νόμιμους επαγγελματίες;
5. Πώς γνωρίζουν οι διαχειριστές τα προσόντα των διδασκόντων ώστε να προτείνουν στους γονείς τη διακοπή της φοίτησης των παιδιών τους από τα επίσημα Κέντρα Ξένων Γλωσσών προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα;
6. Τώρα που όλα τελείωσαν πώς θα δικαιολογηθούν στα θύματα που θα μείνουν εκτός μαθημάτων πριν τη λήξη της χρονιάς;

«Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Άρτας είναι από τους πλέον ενεργούς συλλόγους της Περιφ. Ενότητας Άρτας όχι μόνο για το υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας που προσφέρουν τα μέλη του στους μαθητές και τους πολίτες γενικότερα αλλά και για την κοινωνική δράση κι ευαισθησία των μελών του.

Οφείλει λοιπόν να γνωρίζει ο κάθε διαχειριστής ότι ο Σύλλογος μας έχει έλθει σε επαφή με τους συλλόγους πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών κλπ προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τις καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης στα παιδιά των μελών τους.

Οφείλει να αντιλαμβάνεται ο κάθε διαχειριστής την τεράστια ευθύνη που φέρει απέναντι στο κοινό που εμπιστεύεται την ομάδα του για ενημέρωση και να αποφεύγει τις παραινέσεις – αγγελίες για επιλογή παράνομων δασκάλων, καθηγητών, τεχνικών, κομμωτριών και ατόμων λοιπών ειδικοτήτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει για το Δ.Σ., η Πρόεδρος Βέκη Αθανασάκη.