Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Alpha»

Υπήρξε μία τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η Ελληνική Αστυνομία

«Τα όσα συνέβησαν με τον τραγικό χαμό του συνανθρώπου μας, αναδεικνύουν ταυτόχρονα δύο διαφορετικά, φοβερά αντιφατικά, πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενώ στο κομμάτι των συλλήψεων υπήρξε επιχειρησιακή επάρκεια -συνελήφθησαν 98 άνθρωποι και άλλοι 7 στους Εύζωνες, των οποίων διερευνάται η σχέση τους με το περιστατικό, με υψηλή πιθανότητα, σχεδόν βεβαιότητα, ανάμεσα σε αυτούς, που έχουν συλληφθεί, να είναι ο δολοφόνος του συμπολίτη μας- στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής, είχαμε μια τραγική αποτυχία.
Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου, δεν είμαστε εξάλλου Κυβέρνηση που μασάμε τα λόγια μας. Υπήρξε μία τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η Ελληνική Αστυνομία. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά, πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα, άνθρωποι που ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αθηνών-Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια, χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Αυτό είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, και ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες» τονίσθηκε σε συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» .

«Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο, δεν νοείται η Ελληνική Αστυνομία, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μπροστά σε τέτοια γεγονότα, σε τέτοια πληροφόρηση να αντιμετωπίζουν με αυτού του είδους τον τρόπο τα περιστατικά και αυτές τις πληροφορίες. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα, καλύτερη συνεργασία. Όχι να βγαίνουν εντολές που να τις πασάρει ο ένας στον άλλον, όχι να προσπαθεί κάποιος να πετάξει την ευθύνη από αυτόν και να την πάει σε άλλη υπηρεσία… Ήταν απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί όλο αυτό το κομβόι να διανύσει τη μισή Ελλάδα και να μην το σταματήσει κανείς. Υπάρχουν τεράστια ερωτήματα για το επιχειρησιακό σχέδιο και τη διαχείριση των πληροφοριών που υπήρξε. Είναι το ένα πρόσωπο της Αστυνομίας, αυτό που δεν μας τιμά και μας στεναχώρησε, που οφείλουμε και πρέπει να αλλάξουμε και που δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης χωρίς να την διερευνήσουμε και να την αναδείξουμε».