Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΡΑΣ, μιλά στην ΗΧΩ

Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει το βράδυ της 21ης του Μάη

«Οι Αρτινοί πολίτες στις συναντήσεις που έχω μαζί τους εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί. Η ακρίβεια, το υψηλό κόστος ενέργειας, οι μεταφορές που συρρικνώνουν το εισόδημά τους, οι μισθοί και τα μεροκάματα που δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών , οι απερίγραπτες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο μας και η γενικότερη ανασφάλεια για το αύριο είναι όλα αυτά που απασχολούν τον Αρτινό πολίτη» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα Γρηγόρης Βλάρας.
«Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει το βράδυ της 21ης του Μάη, που οι Έλληνες θα γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και την καταστροφική πολιτική της και θ’ αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτη δύναμη» τονίζει ο κ. Βλάρας, ώστε «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κυβερνήσει χωρίς την πίεση των μνημονίων και την παρουσία των τροϊκανών στα υπουργεία».
Η συνέντευξη του Γρηγόρη Βλάρα:

ΕΡΩΤ.: Ξανά υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σας λένε οι Αρτινοί;
ΑΠΑΝΤ.: Μετά το κάλεσμα του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα θα είμαι ξανά υποψήφιος στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 21ηςΜαίου. Θα προσπαθήσω να συμβάλλω κι εγώ με τον τρόπο μου στην επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Οι Αρτινοί πολίτες στις συναντήσεις που έχω μαζί τους εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί. Η ακρίβεια, το υψηλό κόστος ενέργειας, οι μεταφορές που συρρικνώνουν το εισόδημά τους, οι μισθοί και τα μεροκάματα που δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών , οι απερίγραπτες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο μας και η γενικότερη ανασφάλεια για το αύριο είναι όλα αυτά που απασχολούν τον Αρτινό πολίτη. Γι΄αυτό ζητούν μια αλλαγή που θα τους οδηγήσει σε πιο φωτεινούς δρόμους.

ΕΡΩΤ.: Τα χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, πως ήταν για την περιοχή μας;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαι σε επαφή με τον Αρτινό λαό σε καθημερινή βάση. Σ΄αυτές τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με τους συμπολίτες μου ακούω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας τα χρόνια της κυβέρνησης της ΝΔ.
-Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το βραχνά της τεράστιας αύξησης του ηλεκτρικού και της ενέργειας γενικότερα. Αδυνατούν να το πληρώσουν.
-Οι επαγγελματίες της εστίασης αναγκάζονται ν’ αυξήσουν τα προϊόντα τους καθώς έχουν ακριβύνει πάρα πολύ η ενέργεια και οι πρώτες ύλες.
-Ο νομός μας κατά βάση αγροτικός στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες όμως είναι σε απελπιστική θέση καθώς τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα έχουν τριπλασιαστεί και η σοδειά πουλιέται σε πολύ χαμηλές τιμές ή μένει στο χωράφι αδιάθετη.
-Οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στα έξοδα και είναι καταχρεωμένοι καθώς το κόστος μεταφοράς και συντήρησης των μελισσών τους είναι τεράστιο.
-Το supermarket κατατρώει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος καθώς οι τιμές μέρα με τη μέρα τραβάν την ανηφόρα και έρχεται ο υπουργός και λοιδορεί τους πολίτες με τα κάθε είδους καλάθια και τα μαρκετ πας.
-Το νοσοκομείο μας υπολειτουργεί και οι πολίτες κάνουν το σταυρό τους να μη βρεθούν εκεί. Καμία θέση γιατρών δεν προκηρύχθηκε για το νοσοκομείο της Άρτας με τις τελευταίες προκηρύξεις θέσεων γιατρών. Κρατούν όρθιο το νοσοκομείο μας οι νοσηλευτές και οι γιατροί, που κάποιοι ενώ ήταν να συνταξιοδοτηθούν παραμένουν στη θέση τους και είναι αξιέπαινοι.

ΕΡΩΤ.: Ποιές είναι κατά την άποψή σας οι προτεραιότητες, μιας νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;
ΑΠΑΝΤ.: To πρώτο και βασικότερο που πρέπει να διευθετηθεί και να είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ακρίβεια. Να μειωθούν οι τιμές στα βασικά αγαθά [ρεύμα, είδη διατροφής, μεταφορές]. Να αυξηθούν οι μισθοί ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, τα αγροτεμάχια απ’ τους πλειστηριασμούς και να γίνουν ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Ειδικότερα για το νομό μας αφού είμαστε αγροτική περιοχή θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και σ’ αυτό το κομμάτι, στον πρωτογενή τομέα για να επιβιώσει η περιοχή μας και να μη συρρικνωθεί κι άλλο ο πληθυσμός της.

ΕΡΩΤ.: Με την απλή αναλογική κάπως είναι μπερδεμένα τα πράγματα; Θα βρεθεί άκρη; Τι πιστεύετε;
ΑΠΑΝΤ.: Θεωρώ ότι είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί αναλογικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Η απλή αναλογική δεν έχει μόνο οφέλη έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Μετά τη διενέργεια των εκλογών πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος συννενόησης μεταξύ των κομμάτων του προοδευτικού χώρου, βάσει προεκλογικών συγκλίσεων, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα και να μη συρθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Βασική προϋπόθεση όλων αυτών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ηςΜαϊου.

ΕΡΩΤ.: Πως κρίνετε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι δεν εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ την πτώση της ΝΔ;
ΑΠΑΝΤ.: Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο που μετράει τη γνώμη των πολιτών τη συγκεκριμένη στιγμή. Για μένα δημοσκόπηση είναι αυτό που λαμβάνω κάθε μέρα απ’ τους συμπολίτες μου. Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει το βράδυ της 21ης του Μάη, που οι Έλληνες θα γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και την καταστροφική πολιτική της και θ’ αναδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτη δύναμη.

ΕΡΩΤ.: Γιατί να εμπιστευθεί ο Αρτινός τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά;
ΑΠΑΝΤ.: Είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κυβερνήσει χωρίς την πίεση των μνημονίων και την παρουσία των τροϊκανών στα υπουργεία. Θα του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, που θα βοηθήσει τους πολίτες της Άρτας και όλης της χώρας μας να ξεφύγουν απ’ το βαθύ τέλμα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Έχουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο, την εμπειρία και τους ανθρώπους για να το κάνουμε πράξη.