Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Βλάρας, μιλά στην ΗΧΩ

Επιθυμία μου και στόχος είναι να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου!

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Ι. Παπαλέξη, ο Γρηγόρης Βλάρας, αυτή τη φορά επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Δημοτική Αναγέννηση και την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή.

«Συμπορεύομαι με την Τζένη, διότι, από τις πρώτες μου συναντήσεις μαζί της, από τις πρώτες συζητήσεις μας για το πώς ονειρευόμαστε το Δήμο και με ποιον τρόπο θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας, με έπεισε ότι διαθέτει και το όραμα και το σχέδιο και την πολιτική βούληση να πάει το Δήμο μας όχι ένα αλλά πολλά βήματα παρακάτω. Επιπλέον, είναι μια δυναμική αυτοδιοικητική γυναίκα, με εξαιρετικά δείγματα γραφής σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημειώνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Βλάρας.

Όσο για το πώς κρίνει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Τσιρογιάννη, ο κ. Βλάρας τονίζει: « Όπως ακριβώς την κρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη. Και σίγουρα πολύ κατώτερη των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Εκλέχθηκε με το αφήγημα ότι είναι γνώστης και ότι στην Άρτα θα γινόταν κοσμογονία. Αντί γι’ αυτό, αποδείχθηκε ότι ήταν γνώστης στη βιομηχανία παραγωγής μελετών και μακετών. Και η κοσμογονία έγινε στο facebook, με selfies του απερχόμενου δημάρχου μπροστά σε έργα βιτρίνας».

Η συνέντευξη του κ. Βλάρα:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αλλά από άλλο μετερίζι. Γιατί με την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια;
Απάντηση: Το μετερίζι είναι το ίδιο, είναι αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από αυτό συνεχίζω να δίνω τη μάχη για τα κοινά. Τη μάχη για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, για να ανοίξουμε νέους δρόμους που θα βγάλουν το Δήμο μας από το τέλμα που βρίσκεται και θα του δώσουν την προοπτική που του αξίζει.
Για όλους αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με την Τζένη. Διότι, από τις πρώτες μου συναντήσεις μαζί της, από τις πρώτες συζητήσεις μας για το πώς ονειρευόμαστε το Δήμο και με ποιον τρόπο θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας, με έπεισε ότι διαθέτει και το όραμα και το σχέδιο και την πολιτική βούληση να πάει το Δήμο μας όχι ένα αλλά πολλά βήματα παρακάτω. Επιπλέον, είναι μια δυναμική αυτοδιοικητική γυναίκα, με εξαιρετικά δείγματα γραφής σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συμπολίτες της. Ήρθε η ώρα να πάρει μια γυναίκα στα χέρια της το τιμόνι του Δήμου και να φέρει την αναγέννηση, τη «Δημοτική Αναγέννηση» στην πόλη μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς θα κρίνατε τη θητεία του Χρήστου Τσιρογιάννη;
Απάντηση: Όπως ακριβώς την κρίνει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Κάθε άλλο παρά επιτυχημένη. Και σίγουρα πολύ κατώτερη των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Εκλέχθηκε με το αφήγημα ότι είναι γνώστης και ότι στην Άρτα θα γινόταν κοσμογονία. Αντί γι’ αυτό, αποδείχθηκε ότι ήταν γνώστης στη βιομηχανία παραγωγής μελετών και μακετών. Και η κοσμογονία έγινε στο facebook, με selfies του απερχόμενου δημάρχου μπροστά σε έργα βιτρίνας.
Δείτε τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας και κάντε μια σύγκριση. Παντού έργα που αλλάζουν την εικόνα και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση. Στο Δήμο μας, απλή διαχείριση και πουθενά έργα ουσίας.
Και όλα αυτά, παρότι η πολιτική συγκυρία ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για την περιοχή μας. Ο κ. Τσιρογιάννης δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε -για τους δικούς του λόγους- να την αξιοποιήσει προς όφελος του Δήμου μας. Η κάλπη θα τον «ανταμείψει» ανάλογα…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες νομίζετε πρέπει να είναι οι δικές σας προτεραιότητες;
Απάντηση: Οι προτεραιότητες της δημοτικής μας παράταξης είναι ίδιες με αυτές των συμπολιτών μας. Θέλουμε ένα Δήμο με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους φιλόξενο και εξωστρεφή, που οι ίδιοι οι δημότες θα σέβονται και θα αγαπούν. Στον οποίο η δημοτική αρχή δεν θα αποτελείται από «άρχοντες» αλλά από «υπηρέτες» των αναγκών της πόλης, των χωριών, των κατοίκων.
Που θα αναδείξει την Άρτα της Ιστορίας και του Πολιτισμού και θα την καταστήσει «Μυστρά του Βορρά» στην πραγματικότητα και όχι ως σχήμα λόγου. Μια πόλη πράσινη και φιλική, που θα αναπτύσσεται με γνώμονα τον άνθρωπο και την προστασία του μοναδικού μας φυσικού περιβάλλοντος.
Που θα σταθεί στο πλευρό του αγροτικού μας κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής.
Που θα βάζει στην ίδια ζυγαριά τα μέρη της αρχαίας Αμβρακίας και του Πύρρου, του Αράχθου και του Αμβρακικού, τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορική εμπορική και αγροτική δραστηριότητα, την κοινωνική πολιτική και τις ανάγκες της νέας γενιάς .
Για ένα Δήμο δημοκρατικό και προοδευτικό, που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της εποχής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι;
Απάντηση: Όπως και παλιότερα, έτσι και τώρα, ο προσωπικός μου στόχος παραμένει αταλάντευτα ο ίδιος: Να είμαι χρήσιμος στους συμπολίτες μου. Να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, όχι μόνο του κέντρου αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων. Και να συμβάλλω στο να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα και να γίνει η Άρτα, τα χωριά, ο κάμπος ένας τόπος ανάπτυξης.
Για να γίνει ο Δήμος μας σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν μας λείπει τίποτα. Αντίθετα, τα έχουμε όλα και τα έχουμε αφήσει αναξιοποίητα. Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει. Και θα αλλάξει.