Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτιος Φώτης με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη μιλά στην ΗΧΩ

Οδηγός μου οι ανάγκες του πολίτη και του τόπου

Θα μπορούσε να πει κανείς, πως εξέπληξε πολύ θετικά με την επιλογή του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη. Με πολλά χρόνια επιτυχούς και συνεπούς ενασχόλησης με τα κοινά ο Φώτιος Φώτης, είναι ένας ενεργός πολίτης και η διάθεση προσφοράς του έχει εκτιμηθεί από την Τοπική Κοινωνία, που τον ανταμείβει όσες φορές θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή της.

Το ερώτημα «γιατί με τον Καχριμάνη» είναι εκείνο στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει. «Το έργο του κυρίου Καχριμάνη τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Σε όλους τους τομείς υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και έχουν γίνει φοβερά άλματα προόδου. Οι Ηπειρώτες είδαν να αναβαθμίζεται το επίπεδο της καθημερινότητας τους και της ζωής τους» αναφέρει ο κ. Φώτης ξεκαθαρίζοντας τις επιλογές του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές.

«Πάντα με την αγωνία για τις ανάγκες του πολίτη, του συνόλου και του τόπου αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ. Θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μένα να ασχοληθώ, να συμβάλλω και να προσφέρω στον τόπο μου από μια άλλη θέση, αυτή του περιφερειακού συμβούλου», επισημαίνει ο κ. Φώτης.

Η συνέντευξη του κ. Φώτη:

ΑΠΑΝΤ: Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά; 
ΕΡΩΤ: Ασχολήθηκα με τα κοινά, όταν συνειδητοποίησα ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες, να συμμετέχουμε και να δραστηριοποιούμαστε ενεργά αν θέλουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Η αυτοδιοικητική μου πορεία και εμπειρία μετράει αρκετά χρόνια πριν, από το 2006, ξεκινώντας από α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τον δήμο Βλαχερνών τότε, ως δημοτικός σύμβουλος και αργότερα ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στην πρώτη θητεία του Καλλικρατικού δήμου Αρταίων από το 2010 έως 2014. Πάντα με την αγωνία για τις ανάγκες του πολίτη, του συνόλου και του τόπου αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ. Είμαι μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας και θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μένα να ασχοληθώ , να συμβάλλω και να προσφέρω στη πόλη μου και στον τόπο μου από μια άλλη θέση.

ΕΡΩΤ: Πως αποφασίσατε να επιστρέψετε στα κοινά;
ΑΠΑΝΤ: Ποτέ δεν απείχα ουσιαστικά, είμαι πάντα παρών με διάφορους τρόπους. Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο μέσα σε μια άλλη πραγματικότητα. Είναι αληθές γεγονός πως έχουν αλλάξει πολλά σήμερα, ιδιαίτερα για τους νέους. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι χρήσιμη, ο ενεργός πολίτης είναι χρήσιμος, γιατί με την δραστηριότητά του χτίζει το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Για μένα η ενασχόληση με την πολιτική, πάντα είχε την έννοια του συνόλου, είναι το μέσον για να συμβάλλει καθένας από εμάς για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΡΩΤ: Αυτή τη φορά στη Περιφέρεια
ΑΠΑΝΤ: Όλα είναι θέμα σωστού χρόνου. Μετά την εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄βαθμού αλλά και προσφάτως στο εμπορικό επιμελητήριο Άρτας, πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα για την περιφέρεια. Η πολιτική μου συνείδηση με καλεί να ασχοληθώ με την περιφέρεια και να δώ τον τόπο μου να βελτιώνεται και να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο. Θα προσφέρω με πάθος και διάθεση όσα περισσότερα μπορώ.

ΕΡΩΤ: Και γιατί με τον ΑΛ.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ; 
ΑΠΑΝΤ: Κατέρχομαι στην περιφέρεια και στην περιφερειακή ενότητα Άρτας, με τον συνδυασμό ‘Αξιοβίωτη Ανάπτυξη’ του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, τον οποίο θαυμάζω και εμπιστεύομαι ως άνθρωπο και πολιτικό, πιστεύω το έργο του, το όραμα, τους στόχους και την ικανότητά του για την Περιφέρεια της Ηπείρου. Είναι αποφασιστικός και αποτελεσματικός ως περιφερειάρχης και το έχει αποδείξει με το έργο του από το 2010 και μετά. Το έργο του Καχριμάνη τυγχάνει καθολικής αποδοχής καθώς το αποδέχονται όλοι οι θεσμικοί φορείς ανεξαρτήτως κομματικής προελεύσεως. Η προσπάθεια βέβαια για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ηπείρου αλλά και της Άρτας δεν σταματάει, η προσπάθεια θα είναι αέναη για την παράταξη του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

ΕΡΩΤ: Γιατί οι πολίτες να σας εμπιστευθούν; 
ΑΠΑΝΤ: Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών του τόπου, οι πολίτες θα επιλέξουν εκείνα τα πρόσωπα που θα χειριστούν τις τύχες των τοπικών κοινωνιών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Κι όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στη διαχείριση της διοίκησης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ζητημάτων και των προβλημάτων της κάθε περιοχής. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν ανθρώπους με καθαρό πρόσωπο με ρεαλιστικό και οραματικό πρόγραμμα που υπαγορεύεται από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όχι από τις προσωπικές ανάγκες.