Ο Υπ. Μετανάστευσης στα Γιάννενα με τους Δημάρχους

Άκουσε, αλλά δεν ανακοίνωσε κέντρα υποδοχής

Δεν υπήρξαν νέα από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τη χωροθέτηση κέντρων υποδοχής προσφύγων στην Ήπειρο. Ο Νότης Μηταράκης που προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Ηπείρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου την Παρασκευή, συζήτησε για τις διαστάσεις του προσφυγικού αλλά δεν είπε λεπτομέρειες για το σχέδιο της κυβέρνησης, σχετικά με τη χωροθέτηση νέων κλειστών ή ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που είναι και το ζητούμενο.

Από το άλλο μέρος οι εκπροσώποι των 18 Δήμων της Ηπείρου κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και ο Υπουργός, μίλησε γενικά και αναφέρθηκε ξανά στις προτεραιότητες και τους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου για το μεταναστευτικό από τη διαπραγμάτευση με την Τουρκία και την Ευρώπη αλλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Ηπείρου, τους τελευταίους μήνες και για το οποίο γίνονται έντονες διαβουλεύσεις δηλαδή την χωροθέτηση νέων κέντρων υποδοχής.

«Ήλθα με σεβασμό για να ακούσω και όχι για να ανακοινώσω» κατέληξε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε: «είμαστε συνάδελφοι, είμαστε στην ίδια μεριά του τραπεζιού ούτε οι Δήμοι θα επιβάλλετε στην κυβέρνηση ούτε η κυβέρνηση θα επιβάλλει στους Δήμους. Δεν άκουσα κάποιο γενικευμένο πρόβλημα, ό,τι άκουσα δείχνει ότι η Ήπειρος έχει τους ανθρώπους, την τεχνογνωσία και τις δομές για να λύσει πρόβλημα που μας ήλθε με συγκεκριμένο τρόπο»…