Ο Χρήστος Γκόκας, για ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Γιώργο Μουλκιώτη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την ανάγκη για νέα πρόβλεψη πληρωμής των ασφαλιστικών οφειλών των ελευθέρων επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαίου 2020.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για το διάστημα από Φεβρουάριο έως Μάιο του 2020, μειωμένες κατά 25%, λόγω της πανδημίας. Όμως τα ειδοποιητήρια για τους εν λόγω μήνες είχαν διορία πληρωμής από πέντε έως οκτώ μέρες, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων να μην προλάβει να επωφεληθεί αυτής της μείωσης, καθώς μετά την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής δεν ίσχυε η μείωση της οφειλής.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν εξετάζει το ενδεχόμενο για πρόβλεψη νέας εκκαθάρισης με τη δυνατότητα επιλογής μειωμένης εισφοράς για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάιο 2020 και με ποιο χρονοδιάγραμμα.