Ο Χρήστος Γκόκας, για την αδικαιολόγητη μείωση υπερωριών των Πυροσβεστών

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τον Βουλευτή κ. Γιώργο Καμίνη κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αδικαιολόγητη μείωση των υπερωριών των Πυροσβεστών Πενταετούς Υπηρεσίας (Π.Π.Υ.).
Αναλυτικά αναφέρουν ότι σε αναγνώριση της πολύτιμης υπηρεσίας που προσφέρουν στην Πυροσβεστική, το 2011 καθιερώθηκε ο θεσμός του Πυροσβέστη Πενταετούς Υπηρεσίας και το 2019, αν και καθυστερημένα, εναρμονίστηκε το ωράριο εργασίας τους με αυτό του μόνιμου προσωπικού.

Όμως αντί να γίνονται προοδευτικές αλλαγές, ιδιαίτερα για τους εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται με ιδιαίτερο ζήλο, με βάση το ΦΕΚ 2487Β’ /22-6-20 η Κυβέρνηση λειτουργεί αντίστροφα μειώνοντας τις υπερωρίες αποζημίωσης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υπηρεσίας για το διάστημα από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο. Δηλαδή το χρονικό διάστημα που οι ανάγκες στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς αυτό το διάστημα έχουν συμβεί οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι δύο Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά τους, για το λόγο που έγιναν αυτές οι άδικες περικοπές των υπερωριών και αν αποτελεί πρόθεση της Κυβέρνησης να επέλθουν περικοπές στις αμοιβές του προσωπικού αυτού, ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου για το μέλλον των Π.Π.Υ., αφού συνήθως οι αποφάσεις εκδίδονται ανά εξάμηνο και τώρα η απόφαση αναφέρεται σε τρεις μήνες, και αν το ωράριο αυτό θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Π.Σ..