Ο Χρήστος Γκόκας, για την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σύμφωνα με την οποία χρόνια ουσιαστικά προβλήματα των στρατιωτικών παραμένουν ανεπίλυτα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής εργασίας και στις χιλιάδες υπερωριακής εργασίας, στις μεταθέσεις που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή και στην εφαρμογή του αμετάθετου για τους στρατιωτικούς με τέκνα στην Β’ και Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον επισημαίνει το θέμα της μοριοδότησης της παραμεθορίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα μόρια είναι λιγότερα ακόμα και από αυτά της Αθήνας, της εξίσωσης της ημερήσιας αποζημίωσης των στρατιωτικών με αυτή των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και το θέμα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ..
Επιπρόσθετα τονίζει ότι η Ένωση έχει επισημάνει τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς καθένα ξεχωριστά με σχετικές επιστολές και ο κ. Γκόκας, από τη πλευρά του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα έχει αναδείξει και έχει στηρίξει την προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό ζητά να λάβει υπόψη του τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. και να τον ενημερώσει για τις ενέργειές του, ώστε αυτά να μην παραμείνουν σε εκκρεμότητα και το 2021.