Ο Χρήστος Γκόκας, για την Κύρωση των Διεθνών Συμβάσεων στον τομέα των αερομεταφορών

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του ως Ειδικός Αγορητής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την Κύρωση των Διεθνών Συμβάσεων μεταξύ της χώρας μας και των Κρατών του Μαυρικίου, της Κένυας, της Ρουάντα, της Μαλαισίας και της Ινδίας, στον τομέα των αερομεταφορών, επεσήμανε ότι η σημερινή συγκυρία δημιουργεί την ανάγκη συνεργασιών και συμφωνιών με όλο και περισσότερες χώρες, σε ανάλογους για κάθε περίπτωση τομείς, αλλά και με τους πολίτες των χωρών αυτών.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις Διεθνείς Συμβάσεις γενικότερα, τόνισε ότι στα πλαίσια μιας ολοένα αυξανόμενης παγκοσμιοποιημένης λειτουργίας, αυξάνεται και η ανάγκη να επιλύονται ή να τακτοποιούνται διάφορα ζητήματα με βάση Διεθνείς Συμβάσεις, όπως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Συνέχισε τονίζοντας ότι οι εν λόγω συμβάσεις αφορούν στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων της χώρας μας με τρίτες, αναπτυσσόμενες χώρες, και με την εφαρμογή τους αναμένεται η προώθηση και καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπορευματικών μεταφορών με ασφάλεια για τους πολίτες και τα εμπορεύματα, αλλά και η ενίσχυση και τόνωση και άλλων δραστηριοτήτων, όπως παραδείγματος χάριν ο τουρισμός. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι με πολλές ακόμη χώρες δεν έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα οι οικονομικές σχέσεις και οι συνεργασίες σε διάφορους τομείς εμπορίου, μεταφορών τεχνολογίας, ενέργειας, τουρισμού, επενδύσεων κ.λπ..
Κλείνοντας τόνισε ότι ως χώρα οφείλουμε να ενισχύσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις σχέσεις τόσο με τους πολίτες όσο και με τις οικονομίες των χωρών αυτών, πάντα στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και των Διεθνών Κανόνων και σημείωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Αλλαγής θα τις υπερψηφίσει, εφ’ όσον αφορούν στη συστηματική προσπάθεια ενδυνάμωσης των συνεργασιών της χώρας μας με τις χώρες αυτές, και γενικότερα με τρίτες χώρες, αναπτυσσόμενες χώρες.