Ο Χρήστος Γκόκας για την Τροπολογία αποκατάσταση της αδικίας των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία προτείνουν αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα για την αποκατάσταση της αδικίας των εργαζομένων σε περιπτώσεις πτώχευσης σημαντικών επιχειρήσεων, όπως αυτή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που τελούν υπό πτώχευση συμμετέχουν στη διανομή του προϊόντος εκποίησης της πτωχευτικής περιουσίας με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που βοηθούν με την προσωπική τους εργασία στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Αυτό το ευεργετικό προνόμιο, δυστυχώς, καταργήθηκε από την τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Νόμο 4335/2015 κατά την αποτυχημένη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την επιβολή του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου.

Γι’ αυτό και οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με τη Νομοθετική τους παρέμβαση προτείνουν την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, όπου ρυθμίζονται οι περιπτώσεις αναγκαστικής διαχείρισης αλλά και η διανομή του προϊόντος εκποίησης στοιχείων της πτωχευτικής περιουσίας, με προτεραιότητα για τους εργαζομένους.

Επιπλέον, τονίζουν ότι με την Τροπολογία τους αυτή θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι πολλών επιχειρήσεων, αλλά και της ιστορική εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που κηρύχθηκε σε πτώχευση στις 30-05-2014, χρόνος δηλαδή προγενέστερος της τροποποίησης του Πτωχευτικού Κώδικα και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με την αποσαφήνιση ότι οι νέες διατάξεις να εφαρμόζονται μόνο για όσους πλειστηριασμούς ξεκίνησε η εκτέλεση τους μετά την 01-01-2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την ίδια ημερομηνία.