Ο Χρήστος Γκόκας στην Βουλή για την «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης»

Στο Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης» αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Γκόκας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής στην ομιλία του σε ζητήματα της επικαιρότητας, τονίζοντας τα εξής:
Για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής:
*Είναι θετικό ότι υπάρχει απόφαση. Με συμβιβασμούς; προφανώς. Με αστερίσκους; Ίσως. Με λεπτομέρειες που θα πρέπει να μελετήσουμε καλύτερα

*Η Ευρώπη όφειλε να δικαιώσει την προοπτική της με αποφάσεις που πρέπει να στηρίζουν τους λαούς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Όφειλε να δώσει τη δυνατότητα για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη και να αφήσει στην άκρη συμφέροντα που προσπαθούν να επιβληθούν από τη θέση της οικονομικής ισχύος. Αν το οικοδόμημα καταρρεύσει όλοι θα χάσουν.

*Το πέτυχε; Με σιγουριά θα το γνωρίζουμε όταν αρχίσει η υλοποίηση της απόφασης, πολύ περισσότερο όταν θα δούμε τα αποτελέσματα.
*Καταγράφεται κατ’ αρχήν ως θετική εξέλιξη για το Νότο αλλά και την ίδια την Ευρώπη

* Η Κυβέρνηση όμως άμεσα θα πρέπει να οργανώσει μια συζήτηση και να συνδιαμορφώσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που σήμερα δεν υπάρχει.
Σχετικά με τις αποκαλύψεις στο Μάτι:
*Είναι αδιανόητα και απαράδεκτα πράγματα, να συμβαίνουν αυτά την ώρα της φονικής και καταστροφικής πυρκαϊάς, και να εξελίσσονται αυτοί οι απίστευτοι διάλογοι σε επίπεδο ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Π.Υ.
*Επιβάλλεται, είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στα θύματα, αυτής της τραγωδίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για πιέσεις με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών και για τα γεγονότα που έχουν συμβεί.

Σχετικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το πόρισμα της Προανακριτικής:
*Για μας στην υπόθεση αυτή υπάρχει και η πολιτική σκευωρία και το σκάνδαλο φαρμάκων.
*Από την πλευρά μας βασικός στόχος είναι να υπηρετείται η διαφάνεια και αλλά και η θεσμική και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Είναι ζητήματα και Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας.