Ο Χρήστος Γκόκας το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ

Ανεφάρμοστο το έργο της διανομής για την Μονάδας της Άρτας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ Χρήστος Γκόκας , στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκη, σχετικά με το σχέδιο Αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ και το νέο σχέδιο διανομής στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αναφέρει τα σημαντικά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού για πολίτες, υπηρεσίες , επιχειρήσεις και για την τοπική κοινωνία της Άρτας γενικότερα, στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα, τονίζει την ιδιαίτερη αναστάτωση και ανησυχία που έχει δημιουργηθεί σε κατοίκους και φορείς της Άρτας, και στους ίδιους τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο έχει αποσταλεί στην υπηρεσία ΕΛΤΑ Άρτας, η Μονάδα Διανομής Άρτας θα καλύπτεται συνολικά με έξι (6) ταχυδρόμους, ήτοι τρεις (3) αστικούς διανομείς και τρεις (3) αγροτικούς διανομείς, έναντι δεκαπέντε (15) συνολικά διανομέων που υπάρχουν σήμερα . Οι υπόλοιποι διανομείς , ήτοι οι εννέα (9) ,σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα παραμείνουν μεν στην Υπηρεσία αλλά σε γραφεία εντός αυτής.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει “…Όπως αντιλαμβάνεστε, το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ με τη δραστική περικοπή του αριθμού των διανομέων καθιστά το έργο της διανομής για την Μονάδας της Άρτας ανεφάρμοστο.

Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί πληθώρα σοβαρών προβλημάτων, ιδίως στη διανομή συντάξεων με ιδιαίτερη δυσχέρεια εκ των πραγμάτων για τα ορεινά χωριά της περιοχής και τους ηλικιωμένους, λαμβάνοντας επιπλέον υπ’ όψιν ότι και σήμερα οι διανομές πραγματοποιούνται ορισμένες ημέρες της εβδομάδας…”
Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει την αβεβαιότητα για τη λειτουργία και των τριών Μονάδων Διανομής σε Άγναντα, Βουργαρέλι και Άνω Καλεντίνη, ,αφού το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ προβλέπει συνολική μείωση των Μονάδων Διανομής κατά τα δύο τρίτα (2/3), τονίζοντας ότι τα δυσμενή αποτελέσματα μιας τέτοιας εξέλιξης για τα ορεινά χωριά, με τους πολλούς ηλικιωμένους, θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστα.

Επιπλέον, αναφέρει ότι ήδη για τη Μονάδα Διανομής Άρτας, ο ημερήσιος τύπος και η αλληλογραφία διανέμονται κάθε τρεις ημέρες, ενώ στα χωριά και άλλες αγροτικές περιοχές η διανομή πραγματοποιείται μία έως δύο φορές την εβδομάδα.
Σημειώνει δε, ότι το νέο αυτό καθεστώς έχει δημιουργήσει έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία για το εργασιακό μέλλον των διανομέων, με το ασαφές νέο εργασιακό πλαίσιο, αλλά και ότι θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία του συνόλου των πολιτών της ΠΕ Άρτας, ιδιαίτερα δε των συνταξιούχων που δεν θα λαμβάνουν έγκαιρα τις συντάξεις τους και ιδίως όσοι ζουν σε ορεινές περιοχές της Άρτας, ξεκινώντας ήδη από το χώρο της Μονάδας Διανομής της Άρτας,

Για τους λόγους αυτούς ρωτά εάν είναι στις προθέσεις του κ Υπουργού η επανεξέταση του σχεδίου Αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, ποιός είναι ο προγραμματισμός και ποιές οι προθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν ώστε να καλυφθούν οι όποιες καθυστερήσεις στην διανομή, και τέλος εάν είναι στις προθέσεις του η αύξηση των θέσεων των διανομέων , καθώς ο διαθέσιμος αριθμός διανομέων είναι καθοριστικός για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού.