Ο ΧΡ. ΓΚΟΚΑΣ για την έμμεση ιδιωτικοποίηση του έργου των Αστικών Συγκοινωνιών

Σε δήλωση του ΧΡ.ΓΚΟΚΑ υπεύθυνου τομέα υποδομών και μεταφορών της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου σχετικά με την απευθείας ανάθεση του έργου των αστικών συγκοινωνιών στα ΚΤΕΛ, αναφέρονται τα εξής: «Για μια ακόμα φορά, το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει φρένο στις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες της Κυβέρνησης να αναθέσει ξανά, απ΄ ευθείας, το έργο των Αστικών Συγκοινωνιών στα ΚΤΕΛ.
Η νέα αυτή απόφαση, δεύτερη μέσα σε ένα περίπου μήνα, αποτελεί κόλαφο για την επανανομοθέτηση, από τον κ. Καραμανλή και την Κυβέρνηση, διάταξης, που είχε ήδη απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η έμμεση ιδιωτικοποίηση του έργου των Αστικών Συγκοινωνιών επιχειρείται, με πρόσχημα την πανδημία, να προχωρήσει και να επεκταθεί. Τα κόλπα αυτά όμως δεν περνάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η εξέλιξη αυτή, αλλά και το σκεπτικό της απόρριψης της νέας σύμβασης που υπογράφηκε την επομένη της νέας νομοθετικής ρύθμισης για ανάθεση του έργου, εκθέτει την Κυβέρνηση και τα σχέδια της.
Η Κυβέρνηση απέτυχε να λύσει το πρόβλημα στις Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Πρώτα υποστήριξε ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει στα ΜΜΜ. Στη συνέχεια μίσθωσε ανεπαρκή αριθμό, όχι κατάλληλων μάλιστα λεωφορείων, και ανέθεσε απ’ ευθείας έργο στα ΚΤΕΛ, κάτι που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.
Η Κυβέρνηση στον τέταρτο πλέον χρόνο της θητείας της δεν προχώρησε στην αγορά νέων λεωφορείων, ούτε δίνει χρήματα για ανταλλακτικά ώστε να κυκλοφορήσουν τα αραγμένα στα μηχανοστάσια λεωφορεία.
Επί τέλους οφείλει να δώσει άμεσα λύσεις στις Αστικές Συγκοινωνίες, στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε, με βάση το Δημόσιο και Κοινωνικό συμφέρον».