Πάμε “Ανακύκλωση", από την Followgreen.

Μαραθώνιος για την ανακύκλωση σε 12 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αρταίων

Ξεκίνησε από το 8ο Δημοτικό Άρτας, ο Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση”, στο πλαίσιο της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen, που λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια στο Δήμο Αρταίων. Η δράση αυτή υλοποιείται σε 12 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αρταίων που αρχικά ανταποκρίθηκαν και έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.
Στο πλαίσιο της σχολικής δράσης οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιούν διαλογή στην πηγή, ανακυκλώνοντας χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας εντός των σχολικών μονάδων. Ενώ παράλληλα γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών κάνοντας δωρεά πόντων, μέσω της πλατφόρμας.
Στη συνέχεια η υπηρεσία καθαριότητας θα συλλέγει και θα ζυγίζει τα υλικά αυτά και οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του Followgreen.
Ο Δήμος Αρταίων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση όπου θα επιβραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν με επαίνους ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.
«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα σχολεία που συμμετέχουν και ευελπιστούμε με την νέα σχολική χρονιά, να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές ανέφερε στη τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας ».