Πέθανε ο επιχειρηματίας Παντελής Παντελιάδης

Ήταν ο άνθρωπος που απογείωσε τα τυροκομικά προϊόντα «Ήπειρος»

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Παντ. Παντελιάδη, ιδρυτή του ομίλου ΜETRO ΑΕΒΕ, που περιλαμβάνει τα σούπερ μάρκετ My Market και τα METRO Cash and Carry. Παράλληλα υπήρξε και ο ιδρυτής της εισαγωγικής και βιομηχανικής επιχείρησης ΟΠΤΙΜΑ η οποία είναι ευρύτερα γνωστή για τα τυροκομικά προϊόντα Ήπειρος.
Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Φοίτησε, ως υπότροφος οικότροφος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, από την οποία αποφοίτησε το 1954. Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο μήνα ξεκίνησε η ανέγερση του νέου κτηρίου του Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη.

Στην συνέχεια σπούδασε στη Βιέννη και στο Αμβούργο. Κατά την διάρκεια των σπουδών γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγο του Ουρανία η οποία τον συντρόφευσε και στον επιχειρηματικό στίβο. Μαζί ίδρυσαν το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 την METRO.
«Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε.» αναφέρει η ανακοίνωση του ομίλου METRO για την απώλεια του ιδρυτή της.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
Αντί στεφάνων η οικογένεια παρακαλεί όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στη μνήμη του στο έργο ανασχεδιασμού της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού Χαλκιδικής.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ, (Χάντμπολ) για τον Παντελή Παντελιάδη
Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι αθλήτριες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ, εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος στυλοβάτη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ Παντελή Παντελιάδη, μεγάλου χορηγού και συμπαραστάτη της γυναικείας ομάδας Χάντμπολ.
Το Δ.Σ. αποφασίζει
1. Τιμώντας την τεράστια προσωπικότητα του άξιου επιχειρηματία στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Άρτα (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΠΥΛΑΙΑ), να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
2. Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ