Πήρε πίσω τις αποφάσεις η Περιφέρεια Ηπείρου Τροποποίησε τις απαγορεύσεις για τα φορτηγά…

Αλλαγές μετά το πρώτο τριήμερο εφαρμογής των μέτρων

Κάλυπταν μεγάλο μέρος του Ε.Ο. των Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

Αλ. Καχριμάνης: «‘Ο, τι κάνουμε, το κάνουμε με πρώτο μέλημα την ασφάλεια του κόσμου»


Αλλαγές στο απαγορευτικό στην κίνηση των φορτηγών σε μεγάλο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου των Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μετά το πρώτο τριήμερο εφαρμογής της αρχικής.
Προηγήθηκαν διαμαρτυρίες από επαγγελματικές Ενώσεις, μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Άρτας, όπου επισημαίνονταν τα προβλήματα στην εφαρμογή ων αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε μερική τροποποίηση της απόφασης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο Εθνικό οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας και στην παραλιακή οδό της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνεκτιμώντας όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου (Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής) ως και την αξιολόγηση προτάσεων που είχαν γίνει από επαγγελματικούς κλάδους.

Για την διευκόλυνση των μεταφορών, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία, να επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής (από 2 π.μ. έως 10 π.μ.) κατά τις οποίες δεν παρατηρείται μεγάλη κίνηση, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των φορτηγών, αλλά και των απορριμματοφόρων.

«Πρόκειται για μια σολομώντεια λύση», είπε ο Περιφερειάρχης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων φορτηγών, για να προσθέσει: «‘Ο, τι κάνουμε, το κάνουμε με πρώτο μέλημα την ασφάλεια του κόσμου».
Τι προβλέπει η νέα απόφαση:
{….} εγκρίνουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου ωφέλιμου βάρους άνω των 8 τόνων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και κατά τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ως και τις επίσημες αργίες από ώρα 15.00 έως 21.00, στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και στις δύο κατευθύνσεις:

1. Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας (παραλιακή )από την Χ.Θ.0+000 Σήραγγα
Ακτίου έως τη Χ.Θ.87+000 -Ηγουμενίτσα.
2. Από Χ.Θ.5+000(Αρχαία Νικόπολη)μέχρι τη Χ.Θ. 39+000 της Ε.Ο. Πρέβεζας –
Γέφυρας Καλογήρου.
3. Ε. Ο. Κόμβος Φραξήλα -Κόμβος Λιμποχωβίτη και
4. Ε.Ο. Αρχαγγέλου -Γλυκής,(από διασταύρωση Αρχαγγέλου έως οικισμός
Γλυκής όρια Π.Ε. Θεσπρωτίας)

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:
α) Τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων
β) Τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών,
ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων
γ) Τα οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και
εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου.
δ) Τα οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους
ωφέλιμου φορτίου.
ε) Τα οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας
Τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής, ήτοι από 2 π.μ. έως 10 π.μ. επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.