Πίσω από τις πιο λαχταριστές γεύσεις, βρίσκεται η ΔΩΔΩΝΗ

Νέα διαφημιστική καμπάνια από την Γαλακτοβιομηχανία 
Τις αξίες που κάνουν την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ξεχωριστή όλα αυτά τα χρόνια και της προσδίδουν αυτή τη μοναδική γεύση, την Γεύση του Καλού, έρχεται να μας υπενθυμίσει η νέα καμπάνια της εταιρείας, ταξιδεύοντας το κοινό στα όμορφα τοπία της Ηπείρου, του τόπου όπου η ΔΩΔΩΝΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε για να είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας.

Μέσα από τη νέα καμπάνια, η ΔΩΔΩΝΗ μας παρουσιάζει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα συστατικά που κάνουν την ίδια και τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν εδώ και 57 χρόνια και δεν είναι άλλα πέρα από την παραγωγή αυθεντικών γαλακτοκομικών προϊόντων άριστης ποιότητας, τη συνεργασία της με πάνω από 5.500 παραγωγούς που αποτελούν τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, τη συλλογή αποκλειστικά 100% ελληνικού γάλακτος, αλλά και τη διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου μέσα από πολλές πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής.
Επενδύοντας σταθερά στην άριστη ποιότητα, την υπευθυνότητα, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση η ΔΩΔΩΝΗ για πάνω από μισό αιώνα βρίσκεται δίπλα στους καταναλωτές, τους εργαζομένους της, τους χιλιάδες συνεργάτες-παραγωγούς της και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ΔΩΔΩΝΗ δεσμεύεται να συνεχίσει να παράγει 100% ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν κερδίσει μία μοναδική θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μεταφέροντας καθημερινά αυτήν την ξεχωριστή γεύση, τη Γεύση του Καλού.
Δείτε τη νέα διαφημιστική καμπάνια της ΔΩΔΩΝΗ εδώ
Την ταινία της νέας καμπάνιας δημιούργησε και επιμελήθηκε η McCann Athens.

Κώστας Μπάρκας: Όλα στο φως-Καμία απόπειρα συγκάλυψης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι
Απέναντι στην αήθη επίθεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έφτασαν να εκστομίζουν χαρακτηρισμούς για «μαφία του ΣΥΡΙΖΑ», η θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι σαφής και κατηγορηματική, όπως την περιέγραψε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open: όλα στο φως.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας, «Μετά το δημοσίευμα που έρχεται δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και καταγράφει ένα διάλογο μεταξύ δύο ανωτάτων στελεχών της Πυροσβεστικής, στον οποίο εμπλέκεται το όνομα της κ. Γεροβασίλη, είναι γνωστό ότι εμείς θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων εμπλέκουν το όνομά της. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Όλα στο φως. Η ίδια η κ. Γεροβασίλη έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που έχει στη διάθεσή της και θεωρώ ότι δεν έχει καμία εμπλοκή η κ. Γεροβασίλη και η τότε πολιτική ηγεσία σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης. Όλα στο φως, ώστε να μπορέσουν και οι άνθρωποι που καταστράφηκαν να βρουν την ησυχία τους. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να εμπλέξει και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά δεν θα τα καταφέρει.».

Δήμος Ιωαννιτών: Αύξηση της επιτήρησης για την προστασία της λίμνης
Σύσκεψη με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την αστυνόμευση και την προστασία της Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων Ιωάννης Κοκκίνης, ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και προτάθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων όπως :
-Αύξηση επιτήρησης με την συνεργασία των φορέων της προστατευόμενης περιοχής.
-Αυστηρότερη επιτήρηση της διαχείρισης πάσης φύσεως αποβλήτων και ιδιαίτερα των κτηνοτροφικών.
-Αύξηση περιπολιών και χρήση σύγχρονης τεχνολογίας drone.
-Δημιουργία μεικτών κλιμακίων για αυστηρότερους ελέγχους.
-Διερεύνηση του νομικού καθεστώτος ώστε να διαμορφωθούν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες.

Κατά την σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι έχουν μειωθεί τα περιστατικά ρύπανσης αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί.
Τέλος τονίστηκε ιδιαίτερα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Βλέτσα, η ανάγκη να τηρούν όλο οι δημότες και ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στην παραλίμνια ζώνη τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα ρύπανσης.

Παρατείνεται και πάλι η προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τρίμηνη παράταση για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία, που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο σχέδιο νόμου «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης»
Η 30 Σεπτεμβρίου 2020 είναι και η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες)

Να σημειωθεί ότι οι πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες αφορούν σε υπέρβαση τουλάχιστον κατά 40% στην κάλυψη και στη δόμηση ή καθ΄ύψος πάνω από 20%.
Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα -κατηγορίας 1 έως 4- ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με καταληκτική ημερομηνία την 31 Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.
Με την ίδια τροπολογία, λόγω δυσχερειών στην άσκηση της οικοδομικής δραστηριότητας από την πανδημία παρατείνεται και η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των αναθεωρήσεών τους μέχρι το τέλος του 2022

Επανέρχεται η μάσκα παντού; 
Πού είναι υποχρεωτική σήμερα στην Ελλάδα
Με τα κρούσματα να μένουν σε υψηλά επίπεδα η μάσκα επιστρέφει. Από τα μέσα Ιουλίου, είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας λόγω κορονοϊού και στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.
Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και σε άλλα καταστήματα και μαγαζιά, όπως και στα ΜΜΜ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η μη συμμόρφωση των πολιτών επιφέρει πρόστιμο.

Η προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό είναι υποχρεωτική:
-στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-στα ταξί
-στα νοσοκομεία
-στα ιατρεία
-στα διαγνωστικά κέντρα
-στα κέντρα αισθητικής
-στα σούπερ μάρκετ
-στα πλοία
-στα αεροπλάνα

Παραμένει σε ισχύ και το πρόστιμο 150 ευρώ για τη μη χρήση της. Συγκεκριμένα, το άρθρο 7 της ΚΥΑ αναφέρει τα εξής: «Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».

Με Νιακοπούλου δυναμώνει στην αμυντική ζώνη ο ΓΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ομάδα του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ καθώς ενέταξε στο δυναμικό της την Αλεξάνδρα Νιακοπούλου στη θέση λίμπερο.Η 19χρονη έμπειρη αθλήτρια προέρχεται από τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό και διακρίνεται για την προπονητική της συνέπεια αλλά και τη μαχητικότητά της.
Ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα σε ηλικία μόλις 8 χρονών όπου δουλεύοντας με όρεξη, υπομονή και επιμονή κατάφερε σύντομα να πάρει θέση σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με τη φανέλα του Λαρισαϊκού συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε και σε αρκετές κλήσεις στα κλιμάκια των προεθνικών ομάδων.

Αγωνίσθηκε τέλος με τη γυναίκεια ομάδα του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία.
Η Αλεξάνδρα Νιακοπούλου αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ τη φετινή αγωνιστική περίοδο με την εμπειρία και το ταλέντο της.
Η ίδια δήλωσε στο site του συλλόγου:
« Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που φέτος θα είμαι κομμάτι της ομάδας του ΓΑΣ, καθώς μετακόμισα στα Γιάννενα λόγω σποδών. Υπόσχομαι να βοηθήσω όσο μπορώ προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη. Εύχομαι να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά χωρίς τραυματισμούς».

«Το ΔΣ και το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ καλωσορίζει την Αλεξάνδρα στην οικογένεια του συλλόγου μας με την ευχή για καλή αγωνιστική χρονιά.
Επίσης ευχαριστεί το ΔΣ του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού για το άριστο πνεύμα συνεργασίας και επικοινωνίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταγραφή της αθλήτριάς τους στο σύλλογό μας».