Παιδικοί-ΚΔΑΠ: Ξεκινούν οι εγγραφές όσων έλαβαν voucher

Πάνω από 2.500 θέσεις στο Νομό Άρτας

Η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. με Ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι « Οι εγγραφές των ωφελούμενων – κατόχων voucher στις δομές, θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 24/8 ». Η Ανακοίνωση αφορά τόσο το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» όσο και το Πρόγραμμα «Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδικά προσχολικής ηλικίας». Τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν την 20η Αυγούστου και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. όπως επίσης και οι Παιδικοί σταθμοί ΕΕΤΑΑ 2021-2022.

Προϋπόθεση για την επιλογή των δικαιούχων είναι το ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 να μην υπερβαίνει τα 33.000 ευρώ για γονείς με έως δύο παιδιά, τα 36.000 ευρώ για τρία, τα 39.000 ευρώ για τέσσερα και τα 42.000 ευρώ για ζευγάρια με πέντε παιδιά και άνω.
Τα voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος θα συμπεριλαμβάνουν και τις μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, καθώς εντάχτηκαν 15.000 επιπλέον δικαιούχοι μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού με επιπλέον 30.000.000 ευρώ.
Στις μητέρες- δικαιούχους θα χορηγηθεί ένα voucher αξίας 180 ευρώ ανά μήνα για την κάλυψη του κόστους των βρεφονηπιακών σταθμών της επιλογής τους

Επιπλέον, έχει αναρτηθεί και ο «Ενδεικτικός και μη εξαντλητικός κατάλογος φορέων και δομών , που εκδήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στη δράση». Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ο Φορέας, ο Κωδικός Δομής, η Επωνυμία Δομής, οι Θέσεις, η Κατηγορία δομής, οι Ηλικίες παιδιών που φιλοξενεί κάθε δομή το Ωράριο λειτουργίας και αν προσφέρεται Σίτιση.
Στον ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ και σύμφωνα με τον κατάλογο φορέων και δομών, υπάρχουν 1911 θέσεις στον ΔΗΜΟ Γ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 120 θέσεις, στον ΔΗΜΟ Κ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 30 θέσεις και στον ΔΗΜΟ Ν. ΣΚΟΥΦΑ 516 θέσεις.