Παναγιώτης Δουδωνής: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει»

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Kαλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά το ποιο θα είναι το πρόσωπο του ΠΘ την επομένη των εκλογών, ο κ. Δουδωνής εξήγησε ότι, «Η θέση του ΠΑΣΟΚ που συνοψίζεται στο ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για την πρωθυπουργία είναι μία πάγια θέση την οποία έχει ο Πρόεδρος μας εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τη στιγμή της εκλογής του. Προφανώς, τα συμφέροντα ενοχλήθηκαν γιατί θεωρείται πια όνειρο απατηλό η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, όταν απεδείχθησαν οι τραγικές ελλείψεις και τα σφάλματα του συστήματος εξουσίας του με τον πιο δραματικό τρόπο στο δυστύχημα των Τεμπών. Το ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας έχει λεχθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες δεν είναι τίποτα καινούργιο. Δεν μπορούν να είναι πρωθυπουργοί σε μία συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ».

«Καταρχάς θα έχουν «καταδικαστεί» από την ψήφο του ελληνικού λαού, διότι όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την σύγκριση και με τις προηγούμενες εκλογές, αν ανεβαίνει ή αν πέφτει ένα κόμμα. Έχοντας την ίδια γραμμή όλους αυτούς τους μήνες από την εκλογή του προέδρου μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει την σταθερότητα της χώρας και λέει ότι θα συνεργαστεί για να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο έχει θέσει υπόψη των Ελλήνων πολιτών όχι όμως με αυτά τα πρόσωπα επικεφαλής, τον κ. Μητσοτάκη και τον Τσίπρα. Το μονο που ακούω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι θέλει ο μεν κ. Μητσοτάκης να είναι πρωθυπουργός, ο δε κύριος Τσίπρας επίσης να είναι πρωθυπουργός» εξήγησε ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσκοπήσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις είναι από 7 έως 14 μονάδες κάτω από τα ποσοστά του 2019. Ο κ. Τσίπρας επίσης είναι κάτω από τα ποσοστά του 2019 5 με 6 μονάδες… Ο δικομματισμός αυτός είναι καχεκτικός. Τα ποσοστά του δεν είναι ποσοστά αυτοδυναμίας ούτε για το ένα κόμμα του δικομματισμού, ούτε για το άλλο. Δεν μπορούμε να το κρατάμε τεχνητά στη ζωή αυτό το δίπολο, το οποίο έχει αποτύχει. Γιατί και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν γεννήθηκαν χθες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.»