“Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων”

Δωρεάν διαδικτυακή Δράση
Διαδικτυακή Δράση με θέμα: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 13.30 από τον Δήμο Αρταίων, μέσω του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και με ομιλήτρια της δράσης την Ψυχολόγο Σμαράγδα Χρηστάκη.
Οι πολίτες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την δράση από τους ακόλουθους συνδέσμους:
https://zoom.us/j/97014128656
https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias)

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας
Tο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει το διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Η δεύτερη παρουσίαση με θέμα τις «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30 και θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση).
Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής – Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.
Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ομιλία είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εγγραφή με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/Kg3KnnyXNkJf9Wr86
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 12:30.

Δήμος Ν. Σκουφά: “Αποχέτευση ακάθαρτων Αμφιθέας και Αγίου Ταξιάρχη”
Στην προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο: «Δίκτυο Αποχέτευσης ακάθαρτων Αμφιθέας και Αγίου Ταξιάρχη», προχώρησε ο Δήμος Ν. Σκουφά. Ο προϋπολογισμός είναι 3.270.000,00 ευρώ, και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Βάση του σχεδιασμού, θα γίνει η κατασκευή του δικτύου συλλογής ακαθάρτων των οικισμών Αγ. Ταξιάρχη και Αμφιθέας, και των αγωγών μεταφοράς των ακαθάρτων στα αντλιοστάσια υποδοχής των λυμάτων.
Το δίκτυο συλλογής ακαθάρτων των δύο οικισμών, θα έχει μήκος 9.283 μέτρα.
Κατά μήκος του δικτύου συλλογής ακαθάρτων προβλέπεται επίσης η κατασκευή 349 φρεατίων στις δύο περιοχές, για την συντήρηση και έλεγχο των δικτύων.
Στο αντικείμενο του έργου προβλέπεται επίσης η κατασκευή 250 «αναμονών», για τις ιδιωτικές συνδέσεις ακαθάρτων.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση, «το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, και ο Δήμος Ν. Σκουφά κατάφερε να το εντάξει στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα μεγάλο κενό που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη περιοχή. Με τη ολοκλήρωσή του, το έργο αυτό, θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό, στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Περιοδεία Βελόπουλου στους νομούς ΑΡΤΑΣ και ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Περιοδεία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας και Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελοπουλος, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 ώρα 12:30 μμ ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα επισκεφθεί την πόλη της Πρέβεζας, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Δημαρχιακό μέγαρο της πόλης (Ελευθερίου Βενιζέλου 11). Μετά το πέρας αυτής θα λάβουν χώρα συναντήσεις με τοπικούς φορείς της πόλης.
Στις 15:00 μμ ο κ. Βελόπουλος θα αφιχθεί στην πόλη της Άρτας, όπου μετά τη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (ξενοδοχείο «Κρόνος», Πλατεία Κιλκίς, Άρτα), θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νομού.

Εκ νέου οι αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων, ενημερώνει τους δικαιούχους των επιδομάτων «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)» και «Στέγασης», ότι οι αιτήσεις, των οποίων έλαβαν έγκριση κατά τους μήνες, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, πλέον έχουν λήξει και συνεπώς πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση εντός του μήνα Ιουνίου 2021 (μετά τη λήξη των τρίμηνων παρατάσεων) προκειμένου, να μην χαθεί μήνας χρηματικής καταβολής.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της υπηρεσίας για τον προγραμματισμό ραντεβού για την υποβολή των αιτήσεων τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2681362109 & 2681362138.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
ΕΟΡΤAΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορταστικών του εκδηλώσεων, θα εορτάσει με λιτό τρόπο αλλά με περίσσια θρησκευτική κατάνυξη τη μνήμη του προστάτη της Θεσπρωτίας Αγίου Δονάτου, με δοξολογία και αρτοκλασία, που θα λάβει χώρα την Κυριακή το πρωί, 6 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας (κεντρική πλατεία) Πατρών.

Μερόπη Τζούφη: «Το εκλογικό σύστημα της ΝΔ δοκιμάζει την ποιότητα της Δημοκρατίας»
«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δοκιμάζει προκλητικά την ποιότητα της Δημοκρατίας», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Μερόπη Τζούφη. Απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδηεπεσήμανε ότι «γυρίζεται τη χώρα στη γκρίζα εποχή που η Δημοκρατία υποτιμούνταν συστηματικά από τα μικροκομματικά συμφέροντα», ενώ υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο «χάνεται κάθε κουλτούρα συλλογικότητας, ενισχύεται η κομματικοποίηση και υπονομεύεται η αντιπροσωπευτική συμμετοχή και εκπροσώπηση».
Μιλώντας πιο ειδικά για την περιοχή των Ιωαννίνων ανέφερε: «Στο Νομό Ιωαννίνων έχουμε 370 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)και 8 Δήμους. Η κυβέρνηση, με το όριο των 300 κατοίκων που θέτει για την εκλογή Τοπικών Συμβουλίων, στερεί το δικαίωμα από 258 μεγάλες, ακριτικές, ακόμα και ιστορικές κοινότητες να εκπροσωπούνται στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συγχαίρει το Δήμο Αγρινίου για την έναρξη διαδικασιών υλοποίησης
ενός σύγχρονου Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο. «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής πληροφορήθηκε την προκήρυξη διαγωνισμού από το Δήμο Αγρινίου για την πρόσληψη «Τεχνικού Συμβούλου για την κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Αγρινίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συγχαίρει το Δήμο Αγρινίου και το Δήμαρχό του Γεώργιο Παπαναστασίου για την ενέργειά του αυτή που θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, H δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου αποτελεί χρόνια διεκδίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής».