Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Απολυμάνσεις κλινικών και κατ’ οίκον περιορισμός προσωπικού

Προσλήψεις αλλά και μέσα ατομικής προστασίας και λοιπός εξοπλισμός από την 6η ΥΠΕ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές από το απόγευμα της Παρασκευής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που διαπιστώθηκε ότι γιατρός του ιδρύματος είναι θετική στον κορωνοιό. Παράλληλα, έγιναν απολυμάνσεις κλινικών ενώ αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές, τέθηκαν εκτός υπηρεσίας και διαμένουν στο σπίτι τους έως ότου διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά ή όχι του ιού.

Να σημειωθεί πως το ΠΓΝΙ δεν εφημέρευσε την Κυριακή, όμως μετά από συνάντηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ, ανακοινώθηκε η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου με 57 άτομα επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτές, βοηθητικό, παραϊατρικό προσωπικό) καθώς επίσης και σε μέσα ατομικής προστασίας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις το ΠΓΝΙ ενισχύεται άμεσα με 57 άτομα επικουρικού προσωπικού, με επιπλέον 34 άτομα, που θα διατεθούν για τη λειτουργία του Τμήματος φιλοξενίας – καραντίνας, στον ξενώνα του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», ενώ θα προχωρήσει η πρόσληψη δύο βιολόγων και δύο τεχνολόγων για την λειτουργία του Κέντρου Αναφοράς Επεξεργασίας δειγμάτων covid-19, που θα λειτουργήσει στο ΠΓΝΙ.

Παράλληλα, η 6η ΥΠΕ απέστειλε το πρώτο φορτηγό στο ΠΓΝΙ, με μέσα ατομικής προστασίας και λοιπό εξοπλισμό όπως:
180.000 ζεύγη χειρουργικά γάντια
150.000 χειρουργικές μάσκες
10.000 μάσκες υψηλής προστασίας
1000 προστατευτικά ματιών (πολλαπλών χρήσεων)
94.000 καλύμματα μεμβράνης
2500 μπλούζες αδιάβροχες μίας χρήσης
4500 μπλούζες αδιάβροχες χειρουργείου 3000 αλκοολούχα διαλύματα
400 καλύμματα κεφαλής.
Να σημειωθεί ότι με ανάλογα μέσα και υλικό θα ενισχυθεί και το νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και τα άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.