Πανηπειρωτική: Κατάθεση στεφάνου στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε ) αποτελούμενη από : Τον Πρόεδρο κ. Μάκη Κιάμο – Χήτο , τον ‘Εφορο Δημοσίων Σχέσεων Αντώνη Κοντό , τον Ειδικό Γραμματέα Χριστόφορο Ευθυμίου και το μέλος του Δ.Σ. Μηνά Ζέρβα , κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο , που συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών !

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ – Συμμαχία Γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών

Η δεύτερη φάση του έργου με τίτλο “Συμμαχία Γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών και την αντικατάσταση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης” ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου και την παρουσίαση δράσεων για το πώς μπορούν οι μαθητές να βοηθήσουν το περιβάλλον, μέσω της ανακύκλωσης.
Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση – ενημέρωση των παιδιών.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με παρόμοιες επισκέψεις – παρουσιάσεις και στα υπόλοιπα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Κώστας Μπάρκας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Συμπληρώνονται σαράντα εννέα χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη χούντα και στα ξένα στηρίγματά της. Στην πάλη ενάντια στον φασισμό συμπυκνώνονταν η ανάγκη μιας ολόκληρης γενιάς για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη, μόρφωση και ελευθερία. Το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει πηγή έμπνευσης για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και ο φόβος όλων εκείνων των αντιδραστικών κύκλων, που προσπαθούν να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.
Αιτήματα που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα, όταν με πράξεις και παραλείψεις κυβερνητικών οργάνων προσβάλλεται το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, δεν αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση που χτυπά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ώστε να ωφεληθούν οι λίγοι και οι εκλεκτοί και ενδημούν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.
Είναι καθήκον να σταθούμε απέναντι σε όλα όσα προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τη ζωή μας. Απέναντι στις πολιτικές που ρημάζουν την κοινωνία προς όφελος των λίγων, απέναντι στην εξουσία που δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η Δημοκρατία θα νικήσει!

Δράση ενημέρωσης για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας
Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη μηνιαία διανομή τροφίμων και φαρμάκων για το μήνα Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών παρέλαβαν ενημερωτικό φυλλάδιο με πληροφορίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, τα είδη που υπάρχουν, τα συμπτώματα που εμφανίζονται, τη διάγνωση της νόσου αλλά και τους τρόπους πρόληψης αυτής. Στο επόμενο δε διάστημα θα προγραμματιστεί και δωρεάν μέτρηση σακχάρου.
Η δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου και εντάσσεται στις δράσεις πρόληψης και προαγωγής της υγείας που διενεργεί το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.

Με την έγκριση του Υπουργείου προχωρά η προγραμματική σύμβαση για το ΣΜΑ Ζίτσας
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΣΜΑ Ζίτσας.
Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι «είχε παραδοθεί το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης του ΣΜΑ για τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου, για τον οποίο έχει ζητηθεί να συμμετέχει και ο ΦΟΔΣΑ Ηπείρου στην εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία. Μας ενημέρωσαν ότι συμφωνούν με την προγραμματική και ζήτησαν να δώσουμε και τις άλλες προγραμματικές συμβάσεις για να πάρουμε την έγκριση και σιγά – σιγά να αρχίσουμε, λειτουργώντας έναν – έναν τους ΣΜΑ της Ηπείρου για το εξάμηνο που η διακήρυξη από την αρχή προβλέπει ότι πρέπει να γίνει».
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης πως είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την προμηθεύτρια εταιρεία του εξοπλισμού των ΣΜΑ, στην οποία «είπαν ότι θα υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις βάσει της διακήρυξης και του συμβολαίου. Αυτό δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα και προχωράμε σε αυτά που συζητήσαμε στην Αθήνα».

Απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων υλοτομίας εκτός Επικράτειας μέχρι την 1η Μαρτίου 2023
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο, απαγορεύεται η αποστολή και εξαγωγή προϊόντων υλοτομίας εκτός επικράτειας μέχρι την 1 Μαρτίου 2023.
Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας απαγορεύεται κατά το οριζόμενο χρονικό διάστημα η:
– αποστολή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας από την Επικράτεια,
– εξαγωγή επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας από την Επικράτεια σε τρίτα κράτη και προβλέπεται η σωρευτική επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης της εν λόγω ρύθμισης.
Προβλέπεται μεταξύ άλλων:
i) διοικητικό πρόστιμο ύψους διακοσίων (200) ευρώ ανά κυβικό μέτρο προϊόντων υλοτομίας που επιχειρείται να εξαχθεί ή αποδεικνύεται ότι έχει εξαχθεί από την Επικράτεια, το οποίο αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού,
ii) ποινή φυλάκισης ενός (1) τουλάχιστον έτους.
Η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγής επεξεργασμένων ή ανεπεξέργαστων προϊόντων υλοτομίας τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και τρίτων χωρών, προωθείται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υψηλή τιμή διάθεσης των προϊόντων αυτών στην αγορά και ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων λαθραίας υλοτόμησης τον ερχόμενο χειμώνα.

Στην Εθνική Ομάδα πάλης υποταγής ο Άτρωτος Ιωαννίνων
Τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας πάλης υποταγής εξασφάλισαν τέσσερις (4) αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «Άτρωτος» μετά την εξαιρετική παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης υποταγής(grappling).
Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μαζί με τα μετάλλια έλαβαν και το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τους ίδιους τους αθλητές όσο και για την πόλη των Ιωαννίνων που πλέον έχει δυναμική παρουσία σε εθνικό επίπεδο.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης υποταγής(grappling) συμμετείχαν και έλαβαν μετάλλιο:
• Μπάτζιου Αικατερίνη, χρυσό μετάλλιο στα 50 κιλά
• Χαρά Δημητρούλα, χρυσό στα 52 κιλά
• Ανδρούτσου Δήμητρα, χρυσό στα 71 κιλά
• Κώστας Καλοϊδης, χάλκινο μετάλλιο στα 62 κιλά

Πρόσκληση για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Άρτα σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του τμήματος Γεωπονίας (ισόγειο του κτιρίου) την Τετάρτη 23-11-2022 Άρτας, και ώρα 09:00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.