Παράταση της Ημερομηνίας για υποβολή Αιτήσεων Ιδιωτικών Έργων στο CLLD LEADER

H ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER, που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ψαθάς Βασίλειος Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, ανακοινώνει την παράταση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Υπομέτρο 19.2 του ΠΑΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με την ανωτέρω παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης ορίζεται η 02-12-2019, από 15-11-2019 που ήταν μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζουμε ότι το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD, «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα μπορεί να χρηματοδοτήσει πράξεις σε τομείς, όπως:

-ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ
-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ.
-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Οι δράσεις εφαρμόζονται στην περιοχή εφαρμογής δράσεων του τοπικού προγράμματος, που περιλαμβάνει όλους τους δήμους των νομών Πρέβεζας και Άρτας εκτός των Δημοτικών Κοινοτήτων Άρτας και Πρέβεζας που υπερβαίνουν τους 15.000 κατοίκους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις στα τηλ. επικοινωνίας 2682089150,& 2681 0 77115

Η Μερόπη Τζούφη, στην Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής
Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων η Μερόπη Τζούφη, επισημαίνοντας πως το προηγούμενο διάστημα, μια σειρά από σημαντικές διατάξεις ψηφίστηκαν, χωρίς διάλογο, αγνοώντας την κοινοβουλευτική τάξη και τις αντιρρήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εκπαιδευτικό σύστημα εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε συνθήκες υποχρηματοδότησης καιυποστελέχωσης. Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό για την Παιδεία και την Έρευνα, να προχωρήσει σε θεσμικές τομές και να δρομολογήσει μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Όσον αφορά την ειδική αγωγή, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα ώστε τα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες εντός του εκπαιδευτικού συστήματος. Ανέφερε πως οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα, ενώ το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε απαραίτητες ρυθμίσεις για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών (ίδρυση οργανικών θέσεων, κατανομή).

Δήμος Πρέβεζας: ερώτηση για τη θέσπιση βάσης εισαγωγής στα Πενεπιστήμια
Ερώτηση για την παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» του Δήμου Πρεβέζης, κατέθεσε ο κ. Κοσμάς Κορωναίος
Δημοτικός Σύμβουλος για το πανεπιστημιακό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στην ανακοίνωση αναφέρει: κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι,
όπως γνωρίζετε στην πόλη μας λειτουργεί το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ως πανεπιστημιακό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με το Ν.4559/3-8-2018. Το ανωτέρω Τμήμα διοργανώνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Π.Μ.Σ. στη «Λογιστική-Χρηματοοικονομική και Διοικητική Επιστήμη», ενώ οι πτυχιούχοι κατέχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα Λογιστή-Φοροτέχνη κ΄ Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, παρουσιάζοντας σημαντική απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.

Η συμβολή της λειτουργίας του Τμήματος στην τοπική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη κρίνεται ως δεδομένη, ενώ συμβάλει έστω και μερικώς στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, η Υπουργός Παιδείας, έθεσε ως στόχο τη θέσπιση εκ νέου της βάσης εισαγωγής στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι οι βάσεις εισαγωγής διαμορφώνονται με κριτήρια τη δυσκολία των θεμάτων, τις προτιμήσεις και τον αριθμό των εισακτέων, ενώ σίγουρα δεν δύναται να αποτελούν δείκτες αξιολόγησης της ακαδημαϊκής πληρότητας και ποιότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Η θέσπιση της βάσης εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει μεσοπρόθεσμα, λόγω συστήματος, τον αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα της πόλης μας και τη μείωση της αντίστοιχης δημόσιας χρηματοδότησης με συνέπεια την απαξίωση και την οριστική παύση λειτουργίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος
Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που σκοπεύει να πάρει άμεσα ακόμη και πριν τη νομοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα προ αρνητικών εξελίξεων;

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις διακινητές, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια αλλοδαπών Οι διακινητές θα λάμβαναν ως χρηματική αμοιβή το χρηματικό ποσό των -12.000- ευρώ Η εμπεριστατωμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη μελών κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών στο εξωτερικό και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη των Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν έξι αλλοδαπούς (πέντε άντρες, ηλικίας 19, 20, 23, 26 και 31 ετών καθώς και μία 19χρονη γυναίκα), προκειμένου να μεθοδευτεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι έξι αλλοδαποί παρελήφθησαν από τους διακινητές το πρωί της ίδιας ημέρας από την Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη μεταφορά τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ ο καθένας, ως αμοιβή στους διακινητές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.