Παρέμβαση Γ. Στύλιου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Στον πρωτογενή τομέα, τη στήριξη των παραγωγών, την ανάγκη κυβερνητικής περιφερειακής πολιτικής και την επένδυση στη δια βίου εκπαίδευση και εξειδίκευση αναφέρθηκε ο Γιώργος Στύλιος στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ συνεδρίασε με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Ο κ. Στύλιος, αφού πρώτα σημείωσε πως στο Νομό της Άρτας, η Νέα Δημοκρατία πέτυχε και στις ευρωεκλογές να είναι πρώτη, και μάλιστα με διαφορά.Παράλληλα, ο Βουλευτή υπογράμμισε, πως οι αγρότες, η ραχοκοκαλιά της παραγωγικής Ελλάδας και της Ελληνικής Περιφέρειας, ένα προνομιακό κοινό για τη Νέα Δημοκρατία, δεν πήγαν στις κάλπες. Κάτι που αποτυπώθηκε στο μειωμένο ποσοστό των αγροτών που ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλύοντας τα αίτια αυτού του αποτελέσματος, υπογράμμισε πως η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση στον πρωτογενή τομέα έχουν καθυστερήσει, προκαλώντας λάθη και καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών, που αν και διορθώθηκαν, στοίχισαν εκλογικά στη Νέα Δημοκρατία. Ανέφερε, μάλιστα, πως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρεμβάσεις όπως ο «ηλεκτρονικός φάκελος» που μείωσε τους χρόνους αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων στο μισό, αποτελούν το «roadmap» για να αντιστρέψει η Κυβέρνηση το κλίμα και να κερδίσει πάλι την υποστήριξη των παραγωγών.

«Οφείλουμε να ανέβουμε πρώτα τα εύκολα σκαλοπάτια, δίνοντας λύσεις στα άμεσα ζητήματα», σημείωσε ο Γιώργος Στύλιος απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πριν προχωρήσει στις προτάσεις του για το μέλλον. «Η ελληνική Περιφέρεια φθίνει», τόνισε ο Βουλευτής Άρτας, πριν συμπληρώσει πως: «χρειαζόμαστε κεντρική, αναπτυξιακή, περιφερειακή πολιτική». Πρότεινε, συγκεκριμένα, με βάση τα αναπτυξιακά συνέδρια που διοργανώθηκαν προεκλογικά το 2023, η Κυβέρνηση να καταρτίσει περιφερειακή ατζέντα και πλάνο δράσεων, με εμβληματικά έργα, «milestones», σε κάθε Νομό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Κυβέρνηση να επενδύσει στον άνθρωπο και τον εργαζόμενο, σημειώνοντας πως αυτό είναι «το χρέος της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον τόπο».

Ο Βουλευτής, κλείνοντας και απευθυνόμενος στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σημείωσε πως ευθύνη όλων μας είναι να κρατήσουμε ενωμένη την παράταξη μεγάλη, προσθέτοντας πως: «έχουμε τρία χρόνια καθαρού πολιτικού χρόνου μπροστά μας για να εργαστούμε! Να δημιουργήσουμε την Ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα».