Παρέμβαση Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη σε ΔΕΥAΑ, ΔΕΗ και ΟΤΕ

Ζητά αναστολή διακοπών και επανασυνδέσεις

Εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού, ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα χρειάζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης απέστειλε επιστολή προς τους Διευθυντές των ΔΕΥΑA, ΔΕΗ και ΟΤΕ, προκειμένου να ανασταλούν τυχόν προγραμματισμένες διακοπές αλλά και σε επανασυνδέσεις (σε περίπτωση που ήδη έχουν προβεί) παροχών νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε πολίτες που λόγω των αυστηρών μέτρων αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά την εργασία τους για το λόγο ότι τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Τσιρογιάννη ανέφερε:
Αξιότιμοι κύριοι,
Στις δύσκολες στιγμές που όλοι διανύουμε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό διασποράς του ιού, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα εξής:
1)Τις επανασυνδέσεις των παροχών νερού, δικτύου τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε περίπτωση που έχετε ήδη προβεί σε διακοπές και
2)Την αναστολή τυχόν προγραμματισμένων διακοπών γιατί τίθεται σοβαρό θέμα επιβίωσης και επικοινωνίας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε θετικά το αίτημά μας και όπως προβείτε σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ενέργειες του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού του Δήμου Αρταίων
Το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κορωνοϊού που σύστησε ο Δήμος Αρταίων, τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στις εξής ενέργειες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του υγειονομικού φαινομένου που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης:
-Επαναληπτική απολύμανση του αμαξοστάσιου και όλων των οχημάτων τουΔήμου Αρταίων, όλων των δημοτικών υπηρεσιών (Δημαρχείο, Κοινωνικές Δομές, Νομικά Πρόσωπα, ΚΕΠ,και πρώην ΚΕΠ Δ.Ε Αμβρακικού, Βλαχέρνας, Ξηροβουνίου και Φιλοθέης), πλατείες Δημοτικών Ενοτήτων, των αγροτικών ιατρείωνόλων των Κοινοτήτων, της Λαϊκής Αγοράς, του ΕΚΑΒ, του ταχυδρομείου και του γηροκομείου.

Αυστηρές συστάσεις έχουν δοθεί και στις καθαρίστριες για την σχολαστική καθαριότητα των δημοτικών υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δομώνκαι των ΚΕΠ.
-Κατ´ οίκον, διανομή των ειδών των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αρταίων (παντοπωλείο, φαρμακείο, δομή σίτισης), από τους υπαλλήλους της Δομής προς τους δημότες ώστε οι πολίτες να «Μένουν Σπίτι» και να προστατεύονται από την μετάδοση και την διασπορά του Κορωνοιού.

-Ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα λαμβάνει ο Δήμος Αρταίων για την σίτιση και την φροντίδα τους τοποθετώντας και εφοδιάζοντας με τροφή και νέα επιπλέον σταθερά σημεία σίτισης για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου, προτρέποντας τους φιλόζωους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους, καθησυχάζοντας τους ότι ο Δήμος Αρταίων έχει μεριμνήσει για την φροντίδα και την σίτιση των τετράποδων φίλων.

Ο επικεφαλής του Κέντρου και Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κώστας Ζέρβας δήλωσε:
«Η απόφαση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη για την σύσταση του εν λόγω Κέντρου μας επιτρέπει να δράσουμε με ακόμη πιο γρήγορα αντανακλαστικά και να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους πολίτες. Στόχος του Κέντρου είναι η άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης και η παροχή αποτελεσματικής βοήθειας προς τους δημότες».
Υπενθυμίζουμε ότι, το Ειδικό Γραφείο στεγάζεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου, λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή από 8:00π.μ έως 16:00μ.μ μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26813 62131 και στο 6988226938, ή στο e-mail covid19@arta.gr.