Παρέμβαση Κ.Π.Ν.Α. για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Διασέλλου, υλοποίησε 3/ωρη βιωματική παρέμβαση στους μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ των τάξεων στις 2 Φεβρουαρίου 2023 με θέμα:
«Μιλώντας για την Πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού»
Στόχος της παρέμβασης ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές:
Α. Να μιλήσουν & να κατανοήσουν το φαινόμενο της βίας και του σχολικού εκφοβισμού & να κατονομάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους
Β. Να ευαισθητοποιηθούν σε επίπεδο συναισθηματικό & συμπεριφοράς σε σχέση με τα περιστατικά εκφοβισμού μέσα από παίξιμο ρόλων
Γ. Να προταθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης και πρόληψης στο σχολείο
Υλοποιήθηκε επίσης ενημερωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου & Λυκείου & συζητήθηκε ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη & στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους καθώς την Δ/ντρια κα Τσιούνη Μαρία & τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκείου Διασέλλου για την συνεργασία!
Υπεύθυνες της παρέμβασης τα στελέχη πρόληψης:
Κομηλάγιου Θεοδοσία, Κοινωνιολόγος
Μπακέλα Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Πλήρης υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Yale για την Κατερίνα Γκόγκου
Στην Αμερική και παράλληλα με τις σπουδές της θα συνεχίζει τις προπονήσεις της η Αικατερίνη Γκόγκου που κέρδισε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Yale.
Μετά τη μεγάλη της επιτυχία το 2022 ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Σκιφ Νεανίδων, η αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. «ανοίγει τα φτερά της» για το σπουδαίο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ενώ συγχρόνως θα συνεχίζει να προπονείται στο άθλημα με το οποίο κατάφερε σπουδαίες νίκες κάνοντας υπερήφανο το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρη τη χώρα.
Πρόκειται για μία ακόμη αθλήτρια του Ομίλου που κερδίζει πλήρη υποτροφία καθώς με αντίστοιχη υποτροφία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αμερική στον τομέα της Ψυχολογίας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αμαλία Τσιάβου, ενώ συνεχίζουν τις σπουδές τους, επίσης με πλήρη υποτροφία, οι πρόσφατα Ολυμπιονίκες στο Τόκιο αδερφές Κυρίδου (Αννέτα και Μαρία) και η Τσαμοπούλου Δήμητρα-Σοφία.
Το Δ.Σ. εύχεται στην Αικατερίνη Γκογκου, θερμά συγχαρητήρια για άλλη μια φορά και καλή επιτυχία στις σπουδές της κι ευελπιστεί και άλλοι αθλητές του Ομίλου να έχουν την εκπαιδευτική επιτυχία στο μέλλον.

Δήμος Νικολάου Σκουφά
Κάλεσμα ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετέχει στην προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας προς τις δοκιμαζόμενες χώρες της Συρίας και της Τουρκίας οι οποίες επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας που θέλουν να συνδράμουν με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα οποία θα σταλούν άμεσα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες»,
Τα είδη μπορούν να τα παραδώσουν στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου:
ΠΕΤΑ – ΚΕΠ
ΝΕΟΧΩΡΙ – ΚΕΠ
ΚΟΜΠΟΤΙ – ΚΕΠ
ΚΟΜΜΕΝΟ – ΚΕΠ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΚΕΦΟ
Ώρες παράδοσης: 08:30– 15:00

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Προχωρά στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας με ανακοίνωσή του, εκφράζει την τεράστια αλληλεγγύη του στους συναδέλφους μας και γείτονες μας από τις χώρες της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου έχουν πληγεί από δύο τεράστιου μεγέθους σεισμούς.
Για άλλη μια φορά δυστυχώς παρακολουθούμε σκηνές τρόμου, με ανθρώπους θαμμένους κάτω από χαλάσματα, κτήρια κατεστραμμένα και χιλιάδες κόσμου σε απόγνωση. Επιβεβαιώνεται πως στη λογική του κόστους – οφέλους αυτός που την πληρώνει πάντα είναι ο λαός, ο οποίος βρίσκεται στο έλεος ακόμη και των φυσικών φαινομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, την νεολαία, το σύνολο του λαού της Άρτας, να δείξουμε για ακόμη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα αδέρφια-γείτονες μας που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Προχωράμε με άμεσο τρόπο, στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, από αύριο και ώρες 09:00 – 14:00 και 18.30 -20.00, στο ισόγειο του ΕΚΑ.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες μωρών, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής.