Παρουσίαση βιβλίου "Χωρίς ίχνη" του Χρήστου Λάμπρη

Στις 10 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας σε συνεργασία με τον Χρήστο Λάμπρη παρουσίασε το βιβλίο του “Χωρίς ίχνη”. Παράλληλα έγινε προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο από το 13ημερο οδοιπορικό-ταξίδι του κ.Πάνου Κοσσυβάκη, μέλος του ΕΟΣ Άρτας, στην μαγευτική Ισλανδία.

Το απόγευμα μας ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας Χρήστος Λάμπρης. Από τα πρώτα λεπτά της παρουσίασης τα λόγια του συγγραφέα μας συνεπήραν όλους στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας. Οι περιπέτειες οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο είναι μοναδικές ενώ τα λόγια για τα ταξίδια του ανά τον κόσμο ήταν συναρπαστικά. Περιγραφές από τα ταξίδια του στο Νεπάλ και στα πανύψηλα βουνά του, ατελείωτες ιστορίες για τις κορυφές του κόσμου, στα ψηλά και στα χαμηλά οροπέδια ελληνικών και ξένων βουνών. Έτσι κάπως πέρασαν περίπου 2 ώρες, με όλους να κρεμόμαστε από τα χείλη του Χρήστου. Οι φαντασία μας οργίαζε, σκεφτόμασταν τι θα κάναμε οι ίδιοι στην δική του θέση, στις επικίνδυνες παράτολμες και συναρπαστικές καταστάστεις.

Αργότερα εκείνο το απόγευμα, τα ινία της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ.Πάνος Κοσσυβάκης, όπου με μετά από κάποια σύντομα εισαγωγικά λόγια πέρασε στην παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού που μας είχε ετοιμάσει με τα μαγευτικά τοπία που αντίκρισε. Η Ισλανδία είναι μια πανέμορφη χώρα, ιδανική για περιπέτεια και ενδείκνυται για όσους αναζητούν την αδρεναλίνη. Η χώρα έχει χιλιάδες καταρράκτες, περίπου 10,000 με το μεγαλύτερο και πιο διάσημο τον καταρράκτη Thettifoss, όπου είναι και ο πιο ισχυρός καταρράκτης της Ευρώπης με 500 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο από ύψος 44μέτρων και πλάτος 500 μέτρα, ένα θέαμα που σίγουρα κόβει την ανάσα.
Στην Ισλανδία με το έντονο γεωμορφολογικό ενδιαφέρον υπάρχουν και τα Geysir (Γκεϊσίρ), δηλαδή οι θερμοπίδακες που υπάρχουν σε πληθώρα σε αυτή την μαγευτική χώρα. Στην Ισλανδία μπορείς να κάνεις μπάνιο όλο τον χρόνο στις θερμές πηγές που υπάρχουν διάσπαρτες στην χώρα και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας. Μετά από αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, στην χώρα όπου το Βόρειο Σέλας είναι ορατό από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε η βραδιά μας.

Ευχαριστούμε το Εμπορικό Επιμελητηρίο Άρτας, τον κ. Πάνο Κοσσυβάκη τον κ. Χρήστο Λάμπρη καθώς και όλους του παρευρισκόμενους.