Παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές εκλογές του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Φλεβάρη και ώρα 11:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με κεντρικό ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας. Θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές εκλογές. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό!

 

Δήμος Ηγουμενίτσας: Τοποθέτηση σκαφών ογκωδών και αντικειμένων
Η Διεύθυνση Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας ανακοινώνει ότι έχει τοποθετήσει πιλοτικά τέσσερις (4) σκάφες ογκωδών και αντικειμένων, προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν σε αυτές τα ογκώδη αντικείμενα (παλαιά έπιπλα, μικρές οικιακές συσκευές, στρώματα, φελιζόλ, ξύλινα κιβώτια κ.λ.π.) και να αποτρέπεται η δημιουργία εστιών μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω σκάφες έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στα κάτωθι σημεία:
• Λαδοχώρι, επί της οδού Ιωάννου Καποδίστρια
• Γραικοχώρι, παράλληλα της περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας-Γραικοχωρίου
• Ελβετικά, επί της οδού Θερμοπυλών
• Νέα Σελεύκεια, επί της οδού Ιπποκράτους (Τρίγωνο)
Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στις προσπάθειές μας για έναν Δήμο καθαρό και πολιτισμένο, σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας
Μιχάλης Γκίκας.

Ψήφισμα της Αδελφότητας «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ»
Η Αδελφότητα ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ, στηρίζει την απόφαση των 5 Ομοσπονδιών (Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων) και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) για την αγωνιστική κινητοποίηση της 15ης Φεβρουαρίου στη Βουλή στις 5 μ.μ., διεκδικώντας από την Πολιτεία την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση των χωριών της Ηπείρου και των κατοίκων της.
Με δεδομένο ότι το ιστορικό Σούλι παραμένει στην αφάνεια και οι μόνιμοι κάτοικοι στα Σουλιωτοχώρια βιώνουν έντονα τις συνέπειες της ερήμωσης, καλούνται τα μέλη της και οι φίλοι της Αδελφότητας, να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους απόδημους Ηπειρώτες και να διεκδικήσουν από την Πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα:
• ενάντια στις αιτίες που προκαλούν την ερήμωση των χωριών της Ηπείρου
• για να την ανάδειξη και ορθολογική ανάπτυξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, η εφαρμογή του οποίου θα συμβάλει στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των μόνιμων κατοίκων των Σουλιωτοχωρίων.
Όλοι στη Βουλή την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στις 5μ.μ.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού
Η Βουλή τίμησε σήμερα τη μνήμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, είχε επικοινωνία το πρωί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.
Ο κ. Τασούλας μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως «το ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του Νεκτάριου Σαντορινιού στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία εκπροσώπησε με πίστη και θάρρος». Όπως υπογράμμισε, πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την προσωπική του μεγάλη δοκιμασία, έβαζε το καθήκον του, το χρέος του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία σήμερα υποκλίνεται στη μνήμη του.

«Χρηματική αποζημίωση» από το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Άρτας
Το Τμήμα Αλιείας Π.Ε. Άρτας ενημερώνει τους φορείς εκμετάλλευσης του τομέα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας της περιοχής μας, για την δημοσίευση της Πρόσκλησης με ΑΔΑ: Ψ9ΟΦ4653ΠΓ-ΜΗΔ, περί υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στη Δράση 2 «Χρηματική αποζημίωση», του Μέτρου 3.4.3 «Μέτρα Εμπορίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020.
Δικαιούχοι αποζημίωσης είναι για την υποδράση (α) ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών και για την υποδράση (β) ιδιοκτήτες παραγωγικών μονάδων υδατοκαλλιέργειας.
Η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης γίνεται στον ιστότοπο: https://apozimiosi-metro343.alieia.gr/.
• Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων: 06-02-2023 & ώρα 09.00 π.μ.
• Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων: 15-03-2023 & ώρα 14.00 μ.μ.

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους ΣΥΡΙΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ 
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων της Συρίας και της Τουρκίας από τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς, ήταν συγκλονιστική, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά.
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 μεγάλες σακούλες με ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ακόμη και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα σταλεί από την χώρα μας στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετείχε στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και οι δημότες μας, με την συνειδητή και ανιδιοτελή προσφορά τους, απέδειξαν ότι οι έννοιες συμπαράσταση, αλληλεγγύη και φιλανθρωπία, παραμένουν βαθιά ριζωμένες στον τόπο μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες κι όλους.