Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Παραδόθηκε η παράκαμψη της Αμφιλοχίας

Παρότι ο αρχικός προγραμματισμός, προέβλεπε την παράδοση αρκετές μέρες αργότερα, τελικά αυτή παραδόθηκε νωρίτερα και στην εκδήλωση των εγκαινίων του έργου, μίλησαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Ευ. Μυτιληναίος.
«Η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στην συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων και η κυβέρνησή μας έχει προτάξει την συμφωνία αλήθειας στο επίκεντρο του προγραμματικού μας λόγου», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας.

«Το έργο θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και χαιρόμαστε που το παραδίδουμε εντός των χρονοδιαγραμμάτων» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δυσκολίες με τα τελματωμένα μεγάλα έργα όταν ανέλαβε η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας, και τόνισε ότι το υπουργείο κατάφερε να τα «ξεμπλέξει» έτσι ώστε από τις μακέτες και τα σχέδια να φτάσουμε στις παραδόσεις έργων που αλλάζουν την εικόνα της Επικράτειας. «Τα 17 χιλιόμετρα αυτά αποτελούν μόνο το ένα τμήμα του έργου που θα παραδοθεί συνολικά το 2023». Ο πρωθυπουργός, ευχήθηκε το έργο στο σύνολό του να παραδοθεί και αυτό νωρίτερα απ’ ότι είχε σχεδιαστεί. «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα δείξουμε την ίδια αποτελεσματικότητα καθώς η χώρα έχει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στον κατασκευαστικό τομέα», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο εκ νέου ο πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία. «Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας. Το αποτύπωμα των παρεμβάσεων μας είναι πλέον αισθητό σε όλη την Ελλάδα και εκτός από τα μεγάλα έργα γίνονται και άλλα που δίνουν ανάσα στις τοπικές κοινωνίες. Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και γίνεται μια χώρα με σύγχρονο αναπτυξιακό δυναμικό και είμαστε συνεπείς στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να κριθούμε για το έργο μας».