Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ το μήνυμα αντεπίθεσης στις πολιτικές της ΕΕ

«Τη μάχη των ευρωεκλογών δεν τη βλέπουμε μόνο ως πρόκριμα των βουλευτικών εκλογών, όπως κάνουν οι άλλες δυνάμεις, που παρά τις επιμέρους διαφορές, υποκλίνονται από κοινού στον ευρωενωσιακό μονόδρομο. Αλλά τη βλέπουμε και ως μια μάχη που πρέπει να αποτυπώσει ένα δυνατό Όχι στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, της φτώχειας, της αντίδρασης. Κι αυτό το δυνατό Όχι στην ΕΕ μπορεί να αποτυπωθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην αποψινή εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής, με θέμα «Ευρωεκλογές 2019. Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ. Για την αποδέσμευση, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το Κάλεσμα της ΚΕ του κόμματος και το ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωεκλογές.
Όπως τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας η μάχη για ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ είναι η επιλογή που αποτελεί «τη μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ, στον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, στο αντεργατικό, αντιλαϊκό της περιεχόμενο», «που δεν λοξοκοιτάει σε άλλες παρόμοιες λυκοσυμμαχίες, όπως κάνουν διάφοροι όψιμοι ευρωσκεπτικιστές».
«Είναι η επιλογή που στέλνει μέσα κι έξω από την Ελλάδα το μήνυμα της αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ και για να πάρει επιτέλους ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας»».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων 10 ετών τίναξε στον αέρα το παραμύθι για την ΕΕ ως το «απάνεμο λιμάνι»», το οποίο «πλασάρεται σε νέα έκδοση», καθώς ««πολιτικοί και οικονομολόγοι, κυρίως από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη χώρα μας, προσπαθώντας να σώσουν την ΕΕ από την λαϊκή απόρριψη και λένε ότι όλα αυτά που ζήσαμε δεν ήταν παρά μια παρέκκλιση από τις αξίες και τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ».

Τα ονόματα
Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Σεμίνα Διγενή, αλλά και ο προπονητής στίβου Ιγκόρ Πομάσκι. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει, επίσης, πλήθος εργαζομένων από διάφορους κλάδους.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ:

Αγγέλου Γιάννη
Αμπατιέλος Νίκος
Ανδρουλιδάκης Μανόλης
Αράπη – Καραγιάννη Βασιλική
Βάγκος Γιάννης
Βασιλειάδης Σάββας
Βιτάλης Δημήτρης
Γαβαλά Μαρία
Γρηγοριάδου Άννα
Διγενή Σεμίνα
Ελευθεριάδου Ρούλα
Έξαρχος Νίκος
Καπέτη Θεανώ
Καφαντάρη Λίλα
Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ
Κλάδης Διονύσης
Κολιζέρας Θανάσης
Κουζιάκη Τίνα
Κουμπούρης Δήμος

Λιονής Γρηγόρη
Μαρούδας Ρίζος
Μαστρολέων Δέσποινα
Μιχαήλ Μιχάλης
Μουσταφά Άχμετ
Νικολάου – Αλαβάνος Λευτέρης
Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα
Παναγιωτάρα Νατάσσα
Παπαδάκης Κώστας
Παπαδόπουλος Μάκης
Πομάσκι Ιγκόρ
Ράζου Λουίζα
Ρέτζιου Αφροδίτη
Σκαλούμπακα Χριστίνα
Σοφικίτης Μιχάλης
Σπαρτινός Δημήτρης
Σταθόπουλος Δημήτρης
Στολτίδης Λεωνίδα
Ταβουλάρη Γιώτα
Τασιούλας Γιάννης
Τζίμας Θανάσης
Τσιουπρά Κωνσταντίνα
Χαλιού Έφη