Παύλος Χρηστίδης: Η κυβέρνηση είναι φοβική, δήθεν προοδευτική, βαθιά συντηρητική

«Η μοναδική σκέψη της ΝΔ είναι να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Ό,τι δεν της ανήκει έρχεται να το αλώσει με τρόπο που είναι βαθιά αντιδημοκρατικός» τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νοτίου Τομέα Αθηνών Παύλος Χρηστίδης που είχε και αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Δημήτρη Νατσιό, με φόντο την απόσυρση έργου Τέχνης από το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κατά την ομιλία του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ανέφερε: «Είστε πολύ φοβικοί, είστε δήθεν προοδευτικοί και βαθιά συντηρητικοί. Αυτό που θα πρέπει να σας ανησυχεί περισσότερο είναι η αυξανόμενη ροή γυναικοκτονιών και όχι οι καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό». Πρόσθεσε, μάλιστα ότι η κυβέρνηση αντί να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης στους νέους μέσω της τέχνης και της κουλτούρας, «δίνει τη δυνατότητα στις ψεκασμένες αντιλήψεις του κ. Νατσιού και κάποιων λίγων ακροδεξιών». «Αυτούς ακούσατε», είπε. Ο Π. Χρηστίδης σημείωσε, επίσης: «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σκοταδιστική αντίληψη και πρακτική του υπουργού, που, επί της ουσίας να έρχεται σήμερα και τι να κάνει; Να λέει ότι το έργο αυτό πρέπει να κατέβει επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν». Τα όσα ανέφερε ο κ. Χρηστίδης προκάλεσαν την αντίδραση του Δημήτρη Νατσιού, προέδρου του κόμματος Νίκη, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή «ανιστόρητο».

Θεωρούμε προσβολή κατά του εθνικού μας συμβόλου όλη αυτή την απεικόνιση σε Γενικό Προξενείου του ελληνικού κράτους, είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί όποιος υπερασπίζεται τα όσια και τα ιερά θεωρείται σκοταδιστής». Για «ακραία πατριδοκαπηλία» έκανε λόγο ο Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας στον κ. Νατσιό. «Δεν έχετε καμία σχέση με αυτό το οποίο είναι πραγματικά το έθνος και η πατρίδα. Επενδύσατε και επενδύετε σε αντιλήψεις οι οποίες είναι επικίνδυνες για την πατρίδα μας», τόνισε. Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στην Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ο Π. Χρηστίδης τόνισε: «Πάρτε την πίσω! Σας ενοχλεί που κέρδισε ο Χάρης Δούκας και τον τιμωρείτε. Η μοναδική σας σκέψη είναι να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας, διότι κάνετε για ακόμα μια φορά αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι κατηγορούσατε τους προηγούμενους. Ελέγχετε κάθε αρμό της εξουσίας με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο.

Ό,τι δεν σας ανήκει έρχεστε να το αλώσετε με τρόπο που είναι βαθιά αντιδημοκρατικός. Τα ίδια κάνατε με το Αστεροσκοπείο και ό,τι δεν σας προσκυνάει».