Περικλής Μίγδος: δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι

Την έντονη δυσαρέσκεια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι #μελισσοκόμοι του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη από τα συνεχόμενα lockdowns αναφέρει σε έγγραφο του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νομαδική μελισσοκομία η οποία είναι πολύ ανεπτυγμένη σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη λόγω απαγόρευσης των μετακινήσεων, με αποτέλεσμα οι Μελισσοκόμοι να μην μπορούν να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους στους κατά τόπους και κατά εποχή νομές επιφέροντας πτώση στην παραγωγή αλλά και γενικότερο αποσυντονισμό στην συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Απόγνωση δημιουργεί σε μελισσοκόμους και η μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λόγω του κλεισίματος του κλάδου της εστίασης καθώς και η μεγάλη πτώση των τιμών❗
Τέλος ζητείται η στήριξη περισσότερων επαγγελματιών του είδους μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας ανάλογη διαμαρτυρία έχει εκφράσει για τους κτηνοτρόφους , την αύξηση των ζωοτροφών , και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων παραγωγής τους καθώς και την μηδαμινή σχεδόν στήριξη στα μικρά μαγαζιά ορεινών χωριών του Δήμου μας.