Περικλής Μίγδος: Με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη εντάχθηκε στο myKEPlive, την υπηρεσία των ΚΕΠ, που διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης διαδικασίες εξυπηρέτησης πολιτών.
Συγκεκριμένα η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης
διαδικασίες υψηλής ζήτησης για (3) κατηγορίες υπηρεσιών:
-Πληροφόρηση – Αίτηση.
– Εξυπηρέτηση από το δήμο σας.
– Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία.
-Μπορείτε να κλείνετε το ψηφιακό ραντεβού σας, μέσω του myKEPlive.gov.gr ενώ οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού στο myKEPlive είναι 08:00 έως 14:30.
-Για λόγους περιορισμού της διασποράς του Covid-19, οι συναλλαγές με φυσική παρουσία των πολιτών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού από τις 07:30 έως τις 15:00.
-Τηλέφωνα για ραντεβού στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη :
-Άνω Καλεντίνη: 2681360813 – 2681360814 🔹Αστροχώρι: 2685360309
-Διάσελλο: 2681362413

Αρνητικά και τα 108 τεστ ανίχνευσης Covid 19 που διενεργήθηκαν σήμερα στη Φιλιππιάδα, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Το σύνολο των τεστ που διενεργήθηκαν δωρεάν σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στη Φιλιππιάδα, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, βεβαιώθηκαν αρνητικά στον COVID 19.
Πιο συγκεκριμένα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας προσήλθαν να υποβληθούν στο τεστ 108 συμπολίτες μας και όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στο νέο ιό.
Εμβολιαστικό Κέντρο το Κ.Υ. Φιλιππιάδας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, ορίστηκε ως εμβολιαστικό κέντρο αλλά και κέντρο για κλινική εξέταση και λήψη δειγμάτων για μοριακό έλεγχο Covid 19 με ωράριο λειτουργίας 07.00 -15.00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 13/12/2020 ημέρα Kυριακή στις 10.00π.μ. – 14.00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Μέσω «Εργάνης» η απασχόληση εργαζομένων στη διανομή προϊόντων
Νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που απασχολούν διανομείς φέρνει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με την απόφαση, όλοι οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα, υποχρεούνται να υποβάλλουν νέο έντυπο στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» προαναγγέλλοντας την χρήση αυτή.
Με το νέο έντυπο Ε13, οι εργοδότες υποχρεούνται να προδηλώνουν την χρήση της μοτοσικλέτας από τον εργαζόμενο πριν την έναρξη της εργασίας για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων. Αντίστοιχα καταχωρείται η λήξη της χρήσης της μοτοσικλέτας, εφόσον αυτή δεν χρησιμοποιείται πια για τις ανάγκες των εργασιών της επιχείρησης.
Για την πρώτη εφαρμογή του μέτρου δίδεται περίοδος προσαρμογής. Έως τις 20 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργοδότες σε όλη την επικράτεια που απασχολούν εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν μοτοσικλέτα για τις ανάγκες της δουλειάς τους, υποχρεούνται να υποβάλλουν το νέο έντυπο Ε13 στην «Εργάνη».

Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι από μέλη και Εθελόντριές του κατετέθη στο ταμείο του Τμήματος το ποσό των 100€, αντί στεφάνου, στη μνήμη της πρόσφατα κοιμηθείσης Εθελόντριας του Τμήματος Αλίκης Ριγανέλα, η οποία υπήρξε από τις παλαιότερες Εθελόντριες του Τμήματος.